SP’li Çalışkan, Ak Partiyle Neden İttifak Yapmadıklarını açıkladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Saadet Partisi milletvekili adayları İskenderun basını ile iftar yemeğinde buluştu. Milletvekili adaylarını tanıtan SP, Ak Parti ile neden ittifak yapmadıklarını da değerlendirdi… “Ak Partiyle ittifak yapmamamızın nedeni dürüst olmamalarıdır. BBP ile ittifak yapan Ak Parti, sadece partinin genel başkanını seçilecek yerde sıralamada gösterdi. Koskoca BBP tek bir milletvekili ile kandırıldı. Sadet Partisi diğer seçimlere göre daha avantajlı bir şekilde 24 Haziran’da seçime gidiyor. 20 yıldan bu yana ilk defa TBMM’nin kapılarına dayandık. Biz kazanırsan ülke kazanır, biz kazanırsak huzur v

 

e kardeşlik kazanır. Biz kazanırsak Türkiye kazanır. Ak Parti ittifak Yasasını çıkartırken halk ittifakının olabileceği mantığını yürütemedi. Aldığı ittifak kararı ile kendi kalesine gol atarak “off side”a düştü. Ülke sosyal, ekonomik, ahlaki açıdan dejenerasyon yaşıyor. Geldiğimiz aşamada ülkede siyaset kendi mecrasında konuşulmaya başlandı.” Dedi.

Herkesin hain damgası yediği bir süreçte, parti olarak her zaman ülke menfaatlerini gözettiklerini kaydeden Milletvekili adayı Çalışkan, Saadet Partisi’nin, Türk siyasi tarihinde girdikleri koalisyonlarda hep ülke için kalıcı eserler bıraktıklarını ve büyük hizmetlerde bulunduklarını söyledi.

 

Hatay 1. Sıra milletvekili adayı Necmettin Çalışkan, MHP ve BBP gibi partilerle seçim ittifakı kurduklarını anımsatarak “Benzer süreci 24 Haziran seçimleri öncesinde de yaşadık. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu, ittifak için Ak Parti ile müzakerelerde bulundu. Müzakerelerin neden sonuç vermediği ise bize ‘Kepengi kapatıp bize katılın’ denmesiydi. Bu teklifi kabul etmemiz mümkün değildi. O yüzden sonuç vermedi. BBP, sadece genel başkanları seçilecek bir yerden kondu. Yani BBP sadece bir milletvekiliyle mecliste temsil edilecek. Biz böyle yapmadık” dedi. Hatay 1. Sıra milletvekili adayı Necmettin Çalışkan, müzakerelerin neden sonuç vermediği ise bize ‘Kepengi kapatıp bize katılın’ denmesiydi. Bu teklifi kabul etmemiz mümkün değildi. O yüzden sonuç vermedi. BBP, sadece genel başkanları seçilecek bir yerden kondu. Yani BBP sadece bir milletvekiliyle mecliste temsil edilecek. Biz böyle yapmadık” dedi.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.