CHP’Lİ VEKİL ADAYLARI EL ELE HİZMET SÖZÜ VERDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Aday Tanıtım toplantısı dün parti binası önünde yapıldı. Geçmiş yıllardaki seçimlerde ilçe yönetimi kurduğu platformun üzerinde tanıtım yaparken  24 Haziran seçimlerinde listedeki aday milletvekillerinin tanıtım programInda platformun kurulmaması dikkat çekti.

CHP Hatay Milletvekili ve 3. sıra Milletvekili Adayı Serkan Topal, 2. sıra Adayı Suzan Şahin, 4. sıra adayı İsmet Tokdemir ve 5. sıra adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, il ve ilçe yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.

Adaylar, tanıtım toplantısında davul zurnayla karşıladı. Milletvekili adayları, ilk olarak partililer halayla kucaklaştı. Parti binası önünde yapılan tanıtım toplantısında ilk olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, partililere seslendi. Tüm aday adaylarının birbirinden değerli olduklarını vurgulayan Mansuroğlu; “CHP’de liste savaşı var diyenlere sesleniyorum. CHP birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik duygusu içerisinde, bu karanlık koridordan çıkmak için elinden geleni yapacaktır. Kişileri tartışmanın koltuk kavgasına girmenin zamanı değil. Rejim, düzen, memleket, geleceğimiz tehlikede. Adaylarımıza, örgütümüze memleketimize sahip çıkacağız, kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Çok önemli bir seçim arifesinde olunduğunu kaydeden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, 24 Haziran’da Muharem İnce’nin cumhurbaşkanı olacağına ve TBMM’ye 301’den fazla milletvekiliyle gireceklerine olan inancını dile getirdi.

KIRMIZIOĞLU: 24 HAZİRAN’A ODAKLANALIM

CHP Hatay Milletvekili 5. sıra adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu, halkın ve partililerin 24 hazirana odaklanmasını isteyerek kapı kapı dolaşmalarını istedi ardından şu konuşmayı yaptı: “Her gün kalktığımızda bir gün eksilmiş olacak. Bu Kara Günler geçecek. Bizi birbirimize düşürenler, bizim yarınımızı karartanlar, bizim hazinemizi boşaltanlardan hesap sormak için her sabah kalktığımızda bir gün eksiltin, az kaldı, sadece 27 gün kaldı. Burada bulunan herkesten bir şey istiyorum odaklanacağız. O güne odaklanacağız. İki tane çıkış şansımız var. Kamyonun frenini boşalttılar, kamyon yokuş aşağı gidiyor ama iki çıkış noktasını elleriyle yapmıştı bize. Onlar kaçış rampası diyordu biz kurtuluş rampası diyoruz. Bir tanesi Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapmaya var mısınız? İkinci kurtuluş noktası da Cumhuriyet Halk Partisi’nin baş at olduğu millet ittifakını iktidara getirmeye hazır mısınız? 301 milletvekili için oy atacaksınız. Bunun Hatay’ı, Erzurum’u, Edirne’si olmaz. Kurtulursak hep beraber kurtulacağız, batarsak hep beraber bakacağız, 81 milyon olarak batacağız ama batış yok, Kurtuluş var. 25 Haziran sabahı şafak var bu ülkede. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bizi ayrıştıramazlar. Hatay’da biz biriz, iriyiz, diriyiz, iktidara geliyoruz”  dedi.

TOKDEMİR: CHP’Yİ HATAY’DA İKTİDAR YAPACAĞIZ

CHP Hatay Milletvekili 4. sıra adayı İsmet Tokdemir de konuşmasında  “Türkiye adeta bir yangın yeri ama Hatay’ın kararlı olduğuna inanıyorum. Sabahın erken saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar durmadan emek sarf ediyoruz. CHP’yi Hatay’da iktidar yapacağız, mecliste çoğunluğu sağlayacağız, Muharrem İnce’yi de cumhurbaşkanı yapacağız. Bu seçim ülkenin kaderinin ilk adımı gibi o yüzden hepimizi ciddi sorumluluklar düşüyor. Hatay kararlı,  inançlı. Türkiye’ye bol oksijenli günler diliyorum” dedi.

ŞAHİN: 24 HAZİRAN KURTULUŞ AYNI ZAMANDA KURULUŞ MÜCADELESİDİR

CHP Hatay Milletvekili 2. sıra adayı Suzan Şahin de; “Bu ülke kritik bir süreçten, hayati bir dönemden geçiyor.  Bu bir kurtuluş, aynı zamanda kuruluş mücadelesi. Biz cumhuriyeti, parlamenter sistemi yok etmek isteyenlere karşı bir mücadele içerisindeyiz. Yok etmek isteyenlere karşı yeniden kurma mücadelesi ve bu insanların da yeniden cumhuriyete kavuşma kurtuluşu mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelede isimlerin kıymeti yok. Riyat, Suzan, Nazım, İsmet hiç önemli değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ruhunu taşıyan her CHP’li insanlara, kişilere önem vermez, davalarına bakar. Onların hepsi gelip geçicidir. Üstelik vekillerdir, siz isterseniz varlar, istemezseniz yoklar. Bu ülkede herkes mutsuz, biz mutluluğu arıyoruz. Herkes her gün kavgadan bıktı, huzur arıyoruz. Ülkemde herkes ayrıştırılmadan, ötekileştirmekten, bir yere itilmişlikten bıktı biz kardeşliği özlüyoruz. Değerlerimizi kaybettik, milli değerlerimizi, örf ve adetlerimizi kaybettik. Biz değerlerimizi arıyoruz. Biz ahlakımızı kaybettik, ticarette, evlilikte, insan ilişkilerinde, her yerde ahlaksız bir toplum haline geldik. Dürüst, haysiyetli, ahlaklı bir toplumu özlüyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Sandıkta vereceğiniz oyların, haysiyet oyları olduğunu unutmayınız, öyle karar veriniz. Bu mücadele tek başına verilecek bir mücadele değil. Karşımızdakiler 16 yıldır ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki, işçi mutsuz, çiftçi mutsuz, öğrenci, öğretmen, emekli mutsuz, halk yoksul. Halk giderek daha da yoksullaşıyor. Ekonomi düzgün diyorlar dolar niye beşlerde o zaman? Bu seçime baskın seçim diyorlar ya yok öyle bir şey, bu seçim mecbur seçim, bu ülkeyi yöneten iktidar yönetim konusunda iflas etmiştir. Ülkemizi de her konuda iflasa sürüklemiştir. Hukuku, adaleti yok etmiştir, ekonomiyi bastırmıştır. Barış istiyoruz ve öncülüğünü biz yapıyoruz, bu kürsülerden onlar istedikçe biz inadına hakaret etmeyeceğiz, bu ülkeye haysiyetli siyaseti, haysiyetli dili, ahlakı getireceğiz, umudu, huzur ve barışı getireceğiz. Hatay’ın ilk kadın vekili olacağım.Bütün kadınların maruz kaldıkları şiddet, tecavüz, haksızlık, istihdam eksikliği, ekonomiye ve siyasete katılımı, istismar konularında her türlü sesiniz olacağıma buradan söz veriyorum.

 

 Bana verdiğiniz nefesle sesiniz olacağım” dedi.

TOPAL: HAK KAZANACAK, HUKUK KAZANACAK. İNCE İNCE GELİYORUZ

Şahin’in ardından söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal “Bir önceki dönem ne kadar çok çalıştıysam, kürsüde ne kadar Hatay’ın hakkını, Hatay’ın sorunlarını dile getirdiyse, bir daha ki dönemde bunun en az iki katı daha çok çalışmamız, iki katı daha çok sorunları dile getirmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğimin sözünü buradan bir kez daha veriyorum. Hiç canınızı sıkmayın, samimi söylüyorum Abbas Yolcu. Biz geleceğiz, demokrasi kazanacak, hak kazanacak, hukuk kazanacak. İnce İnce geliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından el ele veren vekil adayları; “İktidar telaş içinde, uykuları kaçtı, koltuk altlarından kaydı. Biz el ele birlikte o meclise gireceğiz, sonra birlikte gelip size el ele kol kola birlikte hizmet vereceğiz. Söz veriyoruz el ele sizlerin emrinde olacağız” diyerek poz verdiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.