Suriyelilere İstihdam Sağlayacak Sera Projesi başladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Altınözü Kaymakamlığı koordinesinde, Almanya İnsani Yardım Kuruluşu (Welt Hunger Hilfe) katkılarıyla dul, yetim ve öksüz Suriyeli ailelere hazırlanan sera projesi faliyete başladı. Proje kapsamında ihtiyaç sahibi aileler, domates, biber, patlıcan ve salatalık yetiştirerek ekonomilerine katkı sağlayabilecek.

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin, konaklama merkezinde boş vakitlerini değerlendirmek, meslek edinmeleri ve dul, yetim ve öksüz ailelerin gelir adaletsizliğini dengelemeye katkı sağlamak amacıyla faaliyete giren projeden, 113 aile yararlanabilecek.

Kura yöntemiyle ilk etapta belirlenen 20 kişi sera projesinde çalışmaya başladı.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, sera projesi sayesinde 113 aileye iş imkanı sağlanacağının altını çizdi.

Projede bir ziraat mühendisinin çalıştırılacağı proje uygulamasında ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından destek alınacağını ifade eden Kaymakam Uygur, şunları kaydetti:

“Sera projemizin amacı Suriye’de yaşanan iç huzursuzluklardan etkilenen ve konaklama merkezinde misafir olan dul kadınların vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak, misafir kardeşlerimizin, rehabilite olmalarına katkı sağlamak. Verilen eğitimler sonucunda meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. Modern bir üretim şekli olan ve örtü altı tarımsal üretimi öğrenmeleri, bu suretle yaygınlaşmakla birlikte ülkemizde bu konuda yetersiz kalifiye iş gücü açığının kapatılması ve sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılayacak geliri elde edebilecek hale getirilmelerini sağlıyoruz.”

Uygur, Suriyelilerin, ülkelerine geri gönderildiklerinde kazandıkları yüksek tarım teknolojisi bilgisiyle oralarda kısa sürede üretici durumuna geleceğini ve yüksek verim, gelir elde etme imkanına kavuşacaklarını paylaştı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.