Lukas’ın Vaftiz Töreni

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Gelişim Hastanesi Basın Danışmanı Marta Kırılmaz ve Mali Müşavir RazıkKırılmaz’ın oğulları Lukas Kırılmaz, kilisede düzenlenen Vaftiz töreni ile ‘Hıristiyanlığa’ ilk adımı attı. Genç çiftin aileleri ve yakın dostlarının katıldığı vaftiz töreni, Kilise Papazı Dimitri Yıldırım öncülüğünde Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan ve İskenderun Katolik Kilisesi Papazı Lucian Abalintoaiei’nin dualarıyla taçlandı. Vaftiz töreninde Papaz Dimitri Yıldırım tarafından yağla kutsanan Lukas’a, vaftiz törenin ardından ‘Corç’ ismi Verildi. Minik Lukas’ın Vaftiz Anne ve Babalık görevini, Teyzesi Talita Bakırcı ile Amcası Deni Kırılmaz üstlendi. Hem Kırılmaz, hem de Bakırcı ailesinin tek torunu olan Lukas’ın vaftiz töreninde davetlileri ağırlayan büyükanne ve büyükbabalar Osman-Kıymet Bakırcı ve Corç-JanetKırılmaz’ın da oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken, tören kilise bahçesinde verilen kokteyl ve ardından ailelerin ve yakın dostların katıldığı yemekle devam etti. İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen vaftiz töreni, Minik Lukas için hazırlanan özel hediyelerin, vaftize katılan davetlilere dağıtılması ile son buldu. Minik Corç Lukas da tebrikleri kabul etti. Corç Lukas için vaftiz töreni sonrasında aile yakınları yemekli davette bir araya geldi.

hem de oğullarının ‘Hıristiyanlığa’ ilk adım attığı bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayan ailelerine ve yakın dostlarına teşekkürlerini sundu. Yemeğe katılan davetliler ise, kendilerine gece boyunca gülücük dağıtan minik Corç Lukas ile birlikte kapı girişinde süslenen masa ve çardak olmak üzere bahçenin iç kısımda hazırlanan ve ışıklandırmalarla süslenen üç boyutlu ‘L’ harfinin önünde hatıra fotoğrafı çektirerek, günü ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.