“HÜKÜMET İSRAİL İLE YAPILAN ANLAŞMALARI TEK TARAFLI FES ETMELİ”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 18 Mayıs Cuma akşamı Mazman Medya Grup Radyoları’nda yayınlanan sunuculuğunu Mithat Öztürk’ü yaptığı ‘Günışığı’ adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

“HÜKÜMET İSRAİL İLE YAPILAN ANLAŞMALARI TEK TARAFLI FES ETMELİ”

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, ilk olarak Hatay halkının mübarek Ramazan ayını kutlayarak, bu ayın özellikle Orta Doğu’ya barış ve huzur getirmesini diledi. İsrail-Filistin ilişkilerinde hükümetin izlediği yol hakkında fikirlerini paylaşan Başkan Savaş, ” Kudüs’te son yaşanan olaylar sadece İslam dünyasına yapılmış bir hareket değil tüm inançlara yapılmış bir harekettir. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Birleşmiş Milletlerin (BM) izni olmamasına rağmen yine de Kudüs’ü başkent yapmak istedi. Kudüs İslam dünyasının ilk manevi yerlerinden biri olduğu için önemli bir anlam taşıyor. Hükümetin birçok alanda bu konuda yaptırımları olabilir. Ama hükümetimizin bu konuda samimi olduğunu anlamamız için bir vatandaş olarak İsrail ile yapılan anlaşmaların yeniden gözden geçirilmesini isteriz. Hükümetin, Kudüs mitinginin yanı sıra yapılan anlaşmaların tek taraflı fes ediyoruz demesini bu konudaki samimiyet göstergesi olarak anlarım. Ama bunu yapmadığınız zaman iç politikaya, siyasete ve seçime endeksli bir tarz olarak anlarım. Türk toplumu nasıl algılıyorsa bizler de öyle algılıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Konuşmasının devamında İsrail mallarına da boykot uygulanması talepleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Bu halkımızın bileceği bir iştir tamamen onların kararındadır. Ama asıl yapılması gereken anlaşmaların tek taraflı feshedilmesidir” dedi.

“TARİHİ ŞAMPİYONLUK, HATAY HALKINA ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR”
Hatayspor’un tarih yazığı şampiyonluk ile ilgili tebriklerini sunan Öztürk’ün bundan sonra Hatayspor için nasıl bir yol izleneceğine dair sorusu üzerine konuya açıklık getiren Başkan Savaş, “Hiçbir şey tesadüf değildir. Bu başarı Hatay’ın hak ettiği, anasının ak sütü gibi helal olan bir başarıdır. Bu başarı için sahada mücadele eden ve bize destek olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bunu birlikte başardık. Herkes kendi gücü neticesinde bu başarıya katkı sağladı. 9 yıldır başkanım ve 9 yıldır Hatayspor’a ve diğer spor dallarına destek veririm. Çünkü şuna inanıyorum ki bir toplum mutlu olmadan geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınamaz. Bunlardan biri de sportif faaliyetlerdeki başarıdır. Birçok alanda başarılıyız ama Hatayspor’un şampiyonluğa olan özlemi daha çok olduğu için onu konuşuyoruz. Biz 2,5 yıl önce bu takımı aldığımızda son 13 maça 13 puanla girmişti, ekonomik olarak iflastaydı, hem futbolcuların hem de Hatayspor ile ticaret yapan ticari kuruluşların alacakları çok fazlaydı. Bu şampiyonluk Hatay’da bizimle mücadele eden herkese hayırlı uğurlu olsun. Şunu söylemek gerekir Lütfü Savaş’ın lügatında isteyerek ve bilerek başarısızlık yoktur, Lütfü Savaş hep yukarıya bakar. Gazi M. Kemal Atatürk nasıl hep ufuklara baktıysa biz de ufuklara bakıyoruz. Ufka bakan daha uzağı görür, biz ufka bakmaya devam ediyoruz. Şu anda kendi geçmişinde bizi şampiyon yapan ve takımda kalmasını istediğimiz futbolcularımızla transfer komitesi oluşturduk. Bu komitede Başkanımız Mehmet Bey, teknik direktörümüz Aydın Bey, Kırıkhanlı yöneticimiz Rahmi Bey ve eski futbolcu Gökhan Zan var. Tabi ki bana da soruyorlar ben de fikirlerimi beyan ediyorum. Bu güne kadar Yılmaz ve kalecimiz Akın ile anlaştık ikisini de 1. Lig’de oynatmak istiyoruz. Biz bu başarıya birlikte ulaştık, birlikte sevineceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Savaş, yapılacak transferler ve stadyum hakkında da bilgi verdi. İhtiyaç duyulan bçlgelere gerekli transferlerin yapılacağını bildiren Lütfü Savaş, “Arkadaşlarımız ve scout ekiplerimiz transfer için gerekli çalışmaları yapıyor. İskelet ekibimizi koruyarak yeni transferlerle güçleneceğiz. Hedefimiz 1. Lig’de en az play-off oynamak. Ancak yeni stadyum sezon başına etişmeyecek. Onun için maçlarımızı bir süre daha Atatürk Stadyumu’nda oynayacağız” dedi.
Programın ilerleyen dakikalarında 24 Haziran’da yapılacak seçimler ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Aday olan tüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Bu seçim baskın da değil erken de değil. Bu seçim iktidar açısından mecburi seçimdir. Ekonomi maalesef S.O.S veriyordu. Ve bunun için hükümet yetkilileri kendileri açısından doğru olanı yaptı. Dış borç yükümüz ve döviz rezervlerimiz ekonomik yükümüzü kaldıracak düzeyde değil. Umut ederim Türkiye 24 Haziran akşamı yeniden aydınlık günlere doğru bakar olsun” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BÜTÇESİ İLE İLGİLİ BAŞKAN SAVAŞ’TAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

Hatay Büyükşehir Belediyesinin 250 milyon liralık borçlanma talebi ile ilgili Meclis gündemine getirilen konular hakkında da Başkan Savaş samimi açıklamalarda bulundu. Meclis’te sayısal çoğunluğu olan AKP Grubu’nun Belediye bütçesi ile ilgili kendisine yönelttiği ithamlara da tek tek açıklık getiren Lütfü Savaş, “Bu şikâyetleri şahsıma yöneten arkadaşların cesareti varsa bir sonraki seçimlerde karşıma aday olarak çıkar. 4 yıldır aynı şikâyetlerde bulunuyorlar ama Lütfü Savaş’ın bir tane bile hırsızlığı, ahlaksızlığı görülmemiştir. Baktılar yolsuzluk, ahlaksızlık bulamadılar 19 ay boyunca beni başka konularda şikâyet ettiler. 3 kez gençlerimizi içeri aldırdılar. Şayet ellerinde somut kanıtları varsa beni Cumhuriyet savcılarına şikâyet etsinler. Yayladağı’na yapılan hizmetlerin yüzde 90’ını biz yaptık. Ancak kendine çok güveniyorsa bana rakip olur. Yeni seçilen il başkanı arkadaş da belli ki çabuk yorulmuş. Bu yolsuzlukları bana değil kendinden önceki il başkanlarına, milletvekillerine sorsun” diyerek kendi başarısızlıklarını Hatay Büyükşehir Belediyesine ve şahsına yüklemek istediğinin altını çizdi.

İl Özel İdare’den, ilçelerden ve eski beldelerden kendilerine bırakılan toplam borçtan 10 milyon lira hariç hepsini ödediklerini belirten Başkan Savaş, “Bunun dışında geçen sene bize ekstra 120 milyon lira borç çıkardılar. Bu sene sadece 214 milyon tek kalemde borç çıkardılar. Biz kendi borçlarımızı zamanında öderken ve ilimizi şahlandırırken bize sürekli borç çıkardılar.  Bu 334 milyon liralık borcu sadece hizmetlerimizi engellemek için çıkardılar. Bu sene 80 milyon liralık borçlanma ihtiyacımız vardı. Ancak bu ekstra borçları çıkarınca 250 milyon borçlanma talebinde bulunduk. Buna rağmen sadece 10 milyon liralık borçlandırmaya izin verdiler. Sonra da çıkıp biz 10 milyon liraya izin verdik diye övünüyorsun. Eğer gerçekten samimilerse çıkıp bunları da açıklarlar. Afrin operasyonu sırasında devletimizin ve ordumuzun ihtiyaçlarını karşıladık. O bölgede belediyecilik hizmetlerinin yüzde 95’ini biz yaptık. Bunun için de 22 milyon lira harcadık. Ama biz çıkıp devletimizden bu parayı talep etmedik. Çünkü bu bir milli davadır. Ama en azından çıkıp bir teşekkür edebilirlerdi. Siz kendi belediyelerinize Hazine’den 30 milyon lira para yollarken işin yüzde 95’ini yapan bize bir teşekkür bile etmiyorsunuz. Biz üvey evlat mıyız?” bugüne kadar Hatay Büyükşehir Belediyesinin 1 milyar HATSU’nun da 560 milyon liralık hizmet yaptığını ifade etti.

Lütfü Savaş, Türkiye’nin diğer büyükşehir belediyeleri ile ilgili de çeşitli örnekler verdi. Antalya, Gaziantep, Erzurum, Denizli ve Kocaeli gibi iller ile Hatay’ı kıyasladı. İktidar partisinin belediyeleri ile Hatay’ın gelir ve gider tablosunu paylaşan HBB Başkanı, “Bize yakın illerin belediyelerin tamamının bizden kat be kat fazla borcu var. Bu belediyeler arsa satışından çok fazla para kazırken bize arsa yerine sadece borç bıraktılar. Şikayet üzerine bizi denetlemeye gelen denetçiler bize teşekkür edip gidiyor. Çünkü yaptığımız tüm işler tertemiz” dedi.
Hatay’ın 3 altın projesi de programda masaya yatırıldı. İlk olarak HADO’yu ele alan Başkan Savaş, vatandaşlarına bu konuyla ilgili açık yüreklilikle cevap verdi.
HADO projesi ile ilgili AKP grubunun yine samimiyetsiz davrandığını ifade eden Lütfü Savaş, “Maalesef yine içten davranmadılar. Ta ki, Hatay halkı bu konuda kendilerine baskı yapana kadar. Daha sonra 500 bin lira bütçe ile bu işe izin verdiler. Hedef olara 23 Nisan’ı belirledik. Ancak bu sadece bize bağlı değildi. Şu anda Yunanistan bandıralı bir gemiyi bir iş adamımız sayesinde aldık. Ve şu anda Yunanistan’dan çıkış işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Umuyorum ki 1 hafta içinde gelmiş olacak. Bununla beraber Kıbrıs ve Beyrut seferlerimiz de başlayacak. Bu iler için vizyon lazım, hedef lazım.

3 ALTON PROJE MASAYA YATIRILDI
Başkan Savaş: “Bizler kentimizin geleceği adına çalışırken birileri çukurları bahane ederek bizi yormaya çalışıyorlar. 16 yıldır iktidar olan bir partinin Hatay’da altyapıyı bitirmesi gerekiyordu. Ve Belediyelerin borcu olmaması gerekiyordu. Bu kötü tabloyu onarmak için dört koldan hizmet yapıyoruz. Çalışmalarımızı yaparken de dünyaya bakarak kendimize bir yol çiziyoruz. Ekonomik pastadan olabildiğince büyük dilim almamız lazım. Bu sebeple EXPO, Gastronomi ve HADO projeleri üzerinde çalışmalar yaptık. Bunlar kolay işler değil, kolay olsa zaten bizi eleştiren arkadaşlarımız yapardı. Demek ki onların kapasitesi yetmedi biz yapıyoruz. Bunun için de bize teşekkür etseler yeter, biz başka bir şey istemiyoruz. Bugüne kadar atıp tutmak yerine belgelerle konuşsunlar. Ben belgelere dayalı konuşuyorum.”dedi.

“HADO İLE TÜRK SANCAĞINI AKDENİZ SULARINDA DALGALANDIRACAĞIZ”

Hatay’ın ekonomik kazanımlar sağlayabileceği önemli projesi olan HADO ile ilgili açıklamalarda bulunan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “HADO’yu  biran önce çalıştırmak istiyoruz ama iki iskelenin de geliştirilmesi gerekiyor. HADO’nun Hatay’da yapılabilecek en iyi iskele İskenderun bölgesidir ancak  devir konusunda olumsuz yaklaşıyorlar. Öngördüğümüz tarihin aksaklık sebebi siyasi partilerin blokajından kaynaklı. Ancak her şeye rağmen çok yakın bir tarihte Hatay’ın için yeni ulaşım gözdesi HADO’yu aktif hale getireceğiz. Türk Sancağını Akdeniz sularında dalgalandıracağız. İskenderun Belediyesi iskeleyi hala vermesin. Hatay halkıyla beraber açılışını yapacağız. Bize o bölgeyi vermezlerse, ne olacağını düşünemiyorlar. Mecburen yük limanda bu işleri yapmak zorunda kalacağız. Dışarıdan gelen misafirlerimize yük limanından geçirmek hiç ışık olmayacak ama muhalif belediye işimize taş koyuyor diye o insanlara eziyet etmek hakkımız değil. Büyükşehir uhdesinde olması gereken bir limanı alamıyoruz. Böyle siyaset olur mu? Ben başka devlete hizmet için mi almak istiyorum? Biz HADO’yu işletmeye başladığımız zaman Hatay-Mersin-Adana-Kahramanmaraş-Osmaniye-Kilis ve Gaziantep’in ticaret ve turizm merkezi olacağız. Yurt dışına gitmek için bizim limanlarımız kullanacak, hem ticaret yapılacak hem de turizm sektörü kazandırılacak.  Bunu büyükşehir belediyesi yapıyor diye engellemek zorundalar mı? Yani Hatay halkı cahil kalsın, hizmet almasın, her türlü imkandan yoksun kalsın, ama onlar yeter ki oy alsın zihniyeti olabilir mi? Coğrafyada yaşanan sorunlara ve akan kanlara rağmen Akdeniz’de Türk bayrağını dalgalandıracağız. O Türk bayrağı altında bir çok turist Hatay’a gelip gidecek. Bu kadar güzel bir hizmet engellenir mi?dedi.

“ULAŞIM KONUSUNDA HATAY’A YAKIŞANI YAPIYORUZ”
Konuk olduğu radyo programında kente kazandırılan battı çıktı projeleri hakkında bilgiler paylaşan Başkan Savaş; “Uğur Mumcu bölgesinde çalışmalarımızı tamamladık, son olarak Defne Belediyesi tarafından meydan düzenlemeleri yapılıyor. Bunun yanı sıra Esentepe bölgesinden Uğur Mumcu’ya katılacak mini çevre yolu yapıyoruz. Kamulaştırmasını tamamladık yol yapımı yaz aylarında bitecek diye planlıyoruz. İskenderun’da yapımı devam eden battı çıktı projemizin zemini tamamlanan kısımlarında asfalt çalışmalarına başladık. Haziran ayında 1700 metre uzunluğundaki ham battı çıktıyı müteahhitten almayı planlıyoruz. Temmuz ayı sonuna kadar da asfalt ve peyzaj çalışmalarını bitireceğiz. Projemizi iki defa revize ettirdik. Proje revizyonunda 154 kilometrelik jet grount yapmamız gerektiğini gözlemledik. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirerek zemin kaymasını önleyeceğiz. Projemizi teslim ettiğimizde İskenderun’a yakışır çok güzel ikinci katlı kavşağını kazandıracağız. Bunların yanı sıra Antakya ilçemize bir battı çıktı daha yapmayı planlıyoruz. Finans konusunu çözdükten sonra çalışmalara başlayacağız.”ifadelerinde bulundu.

“EXPO’DA İLK KİMYECİ’Yİ AĞIRLAMAK İSTİYORUM”

EXPO konusuna yorum yapan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin borçlarla bu fuarın gerçekleştirilemeyeceği ifadelerine yanıt veren Başkan Savaş; “ Keşke sevgili kardeşimiz bu cümleleri kullanmasaydı. Türkiye Cumhuriyeti devletinde yapılan hastane, köprü ve diğer hizmetlerin bütçeleri krediyle karşılanıyor. Devleti yönetiyorlar ama dışarıdan kredi alıp hizmetleri yapıp biz yaptık diyorlar. Siz krediyle hizmet yapabiliyorsunuz da Hatay Büyükşehir Belediyesi yapamaz mı? Tüm yasalar mevcut hükümeti ve belediyelerini mi kapsıyor? Sayın Kimyeci’ye cevap vermeyeceğim ama bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bu arkadaşlarda hükümetin desteği varsa bizde de zeka ve cesaret var. Biz EXPO’nun kralını yapacağız, ilk olarak sayın Kimyeci’yi  ağırlayacağız. Çalışmalarımızı layıkıyla yapıyoruz. Kimyeci  düşünmesin, seçime girerken EXPO’yu bahane etmeyeceğiz. EXPO bu şehrin insanlarına helal hoş olsun. Bunu yapıyorum diye oy istemem. Aday olursak, hak ediyorsak bize oy verilsin. Çalışmamızla, cesaretimizde, azmimiz ve duruşumuzda hak ediyorsak Hatay Büyükşehir Belediyesini, hemşehrilerimiz bize destek versin. Ancak önümüzdeki dönem seçimlerinde, Büyükşehir’i yöneten de er meydanlarına çıkacaktır, Antakya’yı yöneten bu kardeşimizde. Ben yaptıklarımı ve yapacaklarımı anlatırken bu arkadaşımız ne anlatacak merak ediyorum. Bir dikili ağacı, binası var mı? Hepsi benden kalan mirasla idare ediyor. Büyük bir proje yürüttüklerini söylüyorlar, sadece yürütüyorlar, yapabildikleri bir şey yok. Bugüne kadar yaptığı tek şey benden kalan miras olan Aksaray ve Emek mahallelerinde kentsel dönüşüm projesidir. Onun tüm aşını ben pişirmiştim, yemeyi bile beceremedi.” dedi.

“BUGÜNE KADAR YAPTIĞI TEK ŞEY BENDEN KALAN MİRAS”
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin eleştirilerine karşı cevap veren Başkan Savaş,” Bugüne kadar yaptığı tek şey benden kalan miras olan Aksaray ve Emek mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesi. O projenin bütün aşamalarını ben yapmıştım. Bakanlar Kurulu kararını bile çıkarmıştım. Her şey hazırdı zaten sadece planlayarak yapacaktı bu arkadaşımız. Ama eline yüzüne bulaştırdı. Bakan Bey gelip gitti ama 11 ay olmasına rağmen arkadaşımız oralara bir çivi bile çakamadı. Ve kendi seçmeni onu protesto etti. Sayın Bakan da o akşam buradan ayrılmak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.

“BEN HATAY HALKININ DAHA İYİ ŞARTLARDA ULAŞIM SAĞLAMAYI HAK ETTİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Hatay’daki ulaşımda yapılan dönüşümler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Bizler Hatay halkına güzel hizmetler verebilmek adına adil ve hakkaniyet içerisinde oy istedik. Dönüşüm işlerine en rahat Defne ilçesine bağlı Harbiye Mahallesi’nde en rahat yaparız diye başladık. Hem ortaklaşa çalışma kültürü edinelim hem de sağlıklı, konforlu ve güvenli bir taşıma sitemi oluşması için 372 tane otobüsün 56 otobüse dönüşmesini istedik. Ayrıca bu şekilde olduğu zaman da şehre gelen araba sayılarını da azaltmayı planladık. Minibüs sahibi vatandaşlarımızın da kazanç sağlamalarını istedik. Burada işe siyasiler de karışarak biz bu işi yaptırmayız gibi davranışlar sergilediler. Türkiye’de herkes bu sistemde çalışma başlatmış ama karşı taraf biz bu sisteme girmeyelim diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ben 50 tane hibe otobüs buldum.  Sistemi tıkayan hangi bölge varsa orada bu otobüsleri koyacağız. Yakında bu 50 otobüs gelecek. Ben Hatay halkının daha iyi şartlarda ulaşım sağlamayı hak ettiklerini düşünüyorum. Çözümden uzak olan kooperatiflerin olduğu yerde paralel olarak otobüs koyacağım. Ben vatandaşlarımızın hakkını ve hukukunu korumak zorundayım. Hatay halkı beni bunun için seçti. Biz insanlarımıza belli haklar vererek insanları da bu konuda teşvik ederek bu dönüşümü başlattık. Kimseye zulüm yapmıyoruz. Bu sorunları çözebilmek adına birçok çalışmalar yaptık ama bazı arkadaşlar ekonomik bazılarının ise siyasi beklentileri olduğu için sorunların önüne geçemedik.Bu dönüşüme girmek istemeyenler o 50 otobüsten nasibini alacaklar. Belediye olarak dönüşüme girenleri korumak zorundayız” dedi

“HESOB’UN GÖREVİ SİYASET YAPMAK DEĞİLDİR”
Hatay Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliğİ(HESOB)’un dönüşüme karşı tepkisini de yanıtlayan Başkan Savaş,” HESOB’un yapacağı şey kendi esnafına sahip çıkmasıdır. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığının görevi farklı, HESOB’un farklıdır. Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin görevi siyaset yapmak değildir. HESOB’un hiç Hatay Halkı Hakkını İstiyor diye bağırdığını hiç duydunuz mu? HESOB’un yapması gereken bunlardır. Biz burada esnaf adına ayırım yaparsak HESOB gelip bize bu şekilde yapılmaması gerektiğini diyebilmesi lazım. Biz burada bütün esnafımızı aynı çatı altında birleştirme gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

“HATAY’A HİZMET EDECEĞİM İÇİN ELİMİ KOLUMU BAĞLIYORLAR”
Mecliste yetkilerini kısıtlayarak hizmet vermesinin engellendiğini belirten Başkan Savaş” Mecliste Hatay’a hizmet edeceğim için elimi kolumu bağlıyorlar. Hem de borç içinde olduğumuzu söylüyorlar. Borcu kendileri bize bıraktı. Bırakmadıkları belediyeler benden 3 kat daha fazla borçlar içinde. Benim şuanda 600 milyon TL ekstra borçlanma hakkım var. Ben ne alıp verdiğimi ve nasıl borcumu kapatacağımı iyi bilen bir insanım. İlk başta kendi belediyelerine baksınlar” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ YASALARI DOĞRULTUSUNDA ADLİYEYE BAŞVURSUN”
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin HATSU’nun belediyelerine olan borçları hakkındaki iddiaları yanıtlayan Başkan Savaş,” Eğer bizden alacağı varsa Türkiye Cumhuriyetini zaten onlar yönetiyor. Türkiye Cumhuriyeti yasaları doğrultusunda adliyeye başvursun. Belediye başkanlığında işlevsel olup hizmet etmesi lazım. Ben sadece İsmail Kimyeci’yi mecliste konuşurken görüyorum. O konuşurken bile kendi arkadaşları dışarı kaçıyorlar” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE İNSANLARIMIZ NASIL YAŞAMAK İSTİYORLARSA SONUCUN ÖYLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”
Başkan Savaş,” Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize güvenerek onlara emanet ettiği Türkiye 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşku içerisinde kutlanmasını temenni ediyorum. Ramazan münasebetiyle de oruç tutan herkesin oruçlarının ve dualarının oruçları kabul olsun. Tüm İslam âleminin Ramazanlarını tebrik ediyorum. 24 Haziran akşamında da Türkiye Cumhuriyetinde insanlarımız nasıl yaşamak istiyorlarsa sonucun öyle olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.