19 MAYIS KIRIKHAN’DA YAPILAN TÖRENLERLE KUTLANDI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kırıkhan Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ve Kırıkhan Öğretmenevinde yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Günün ilk töreni sabah 09:00’da Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Bestami Gündüz’ün Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanındaki programın ardından Kırıkhan Öğretmenevi Toplantı salonunda devam eden günün ikinci töreninde Gençlik haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarının verilmesiyle devam etti.

Burada kısa bir konuşma yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bestami Gündüz “19 Mayıs tarihi; Yüce Türk milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır.

19 Mayıs, büyük Türk milletini tarih sayfasından silmek isteyen aziz vatanımıza göz dikmiş işgalcilere karşı, yüce Türk milletinin esaret altına alınamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın sonsuza dek işgal edilemeyeceğinin tüm dünyaya karşı haykırış destanının başlangıcıdır. Bu destanın adı da ‘Kurtuluş Savaşı Destanıdır’” dedi.

Kutlama Programı 6 branşta düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.