Vali Ata: 19 Mayıs; Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Atatürk’ün Cumhuriyet’i geçlere emanet ettiğini anımsatan Hatay Valisi Erdal Ata,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  geleceğimizin mimarı olan gençlerimize olan inancını her fırsatta dile getirdiğine işaret ederek Atatürk’ün vecizesine “Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.” diyerek işaret etti.

Atatürk’ün gençlere olan inanç ve güveni açıkça belirttiğine vurgu yapan  Vali Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a gidişinin 99. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesi, milletimizin istiklalinin umut ışığı olmuştur.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin mimarı olan gençlerimize olan inancını her fırsatta dile getirmiş ve “Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.” diyerek bu güveni açıkça belirtmiştir.

Sevgili gençler; büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. Ecdadımızdan emanet aldığınız bu topraklara duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık ile geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülkemizi her türlü ihanet ve düşmanlıktan koruyacağınıza olan inancımız tamdır.

Bu konuda en büyük enerji kaynağımız ve geleceğimizin teminatı olan sizler, içinizde taşıdığınız vatan sevgisi ve üstün gayretlerinizle ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en değerli varlıklarımızsınız. Sizlerin gözlerindeki ışıltı, bizler için en büyük heyecan kaynağıdır.

Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canını veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.