TİM’DEN KINAMA

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İsrail’de dün yaşanan ve 59 Filistinlinin ölümü ile sonuçlanan olaylar üzerine bir açıklama yaptı. Büyükekşi açıklamasında şunları söyledi:

“ABD’nin, uluslar arası hukuku çiğneyerek Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararını uygulamaya koyması kararını protesto eden Filistinliler’e yönelik İsrail’in orantısız bir güçle kanlı müdahalesi ülkemizde büyük bir üzüntü ve esefle karşılanmıştır.
Bizler de öldürülen Filistinli masum insanların yasını tutuyor; bu saldırıyı kınıyoruz
Büyük devletler aldıkları kararlarda sorumlu davranmakla yükümlüdür. Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin çoğunluğunun tavrını hiçe sayarak tüm uyarılara rağmen göz göre göre gelen bu facia, dünya barışı hakkında herkesin bir kez daha düşünmesini zorunlu kılmaktadır. Filistin’de yaşanan acıların bir an önce son bulmasını ve Kudüs’ün tarihsel gerçeklere dayalı bir statüye kavuşması yönünde uluslararası kamuoyunun ve İslam coğrafyasının gerekli adımları atmasını temenni ediyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.