Gençlere Mersin ve Tarsus Gezisi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bünyesindeki gençler için Mersin ve Tarsus’a gezi düzenledi.

Hafta sonu Sabahın erken saatlerinde İskenderun’dan Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüs ile yola çıkan grup, Tarsus Şelalesi’nde sabah kahvaltısı yaptılar. Ardından Eshabil Kehf Yedi Uyuyanlar Mağarasını gezip çevre incelemesi yapmalarının ardından Grup, Mersin’e hareket ettiler.

Mersin’de programlarında Atatürk Evi, Arkeoloji Müzesi Deniz Müzesi ve Marinalarda adı geçen yerleri gezen Dernek yönetimi ve gençler, gönüllerince bir hafta sonu geçirmenin güzelliğini yaşadılar. Grup, Ülkemizin kültür değerlerini tanımak çevresinden haberdar olmak ve Hatay dışında başka şehirlerde bulunan kültür varlıklarını tanıma fırsatı buldular.

Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, “Düzenlediğimiz gezide gençler, ilgili ve meraklı gözlerle Mersin ve Tarsus keşfettiler. 30 kişilik olarak koordine edilen gezi için Hatay Büyükşehir Belediyesi otobüs tahsis etti. Sponsorlarımızın da katkılarıyla düzenlediğimiz gezi gençlerimizi mutlu etti.” Dedi.

Dernek başkanı Zeynep Çakmaklı gençlik için düzenlenen gezinin amacına ulaştığını belirterek “Biz dernek olarak 23 Nisan’da da çocuklarımızı Hatay kitap fuarına götürmüş onlara hediye kitaplar almıştık. Gezi etkinliğimize katkısı olan Hatay büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm katkı sunan sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz onların desteğiyle çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların da diğer topluma hayırseverlere örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.