İskenderun Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji’ne açılış

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji, Kız Meslek Lisesinin arkasında Mareşal Çakmak Caddesindeki kolej binası hizmete açıldı. Kolej; 7 katlı 2 bin 100 metre kapalı alanda 28 derslik, bir laboratuar, konferans, görsel sanatlar salonu, kütüphane,  yemekhane, spor ve oyun alanlarıyla bin metrekare bahçesi bulunuyor.

Kalp krizi sonucu genç yaşta hayatını kaybeden Kolejin kurucularından Metin Kanmaz’ın adının kolejde yaşatılacak olması da açılış töreninde duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, eğitim camiası ve kalabalık davetli topluluğunun katıldığı açılış töreninde Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji Genel Müdürü Recep Yıldırım, “Güney Kampüs kurumları 10. yılında, yıllardır hayalini kurduğu Anadolu Fen Lisesi’ni en çok isteyen Metin Kanmaz adıyla gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık. Bu hayalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Amacımız, bugüne kadar, bundan sonra da gençlerimizi en iyi üniversitelere yerleştirmektir. Amacımız, doğrultusu vicdanla, yüreği adaletle, düşüncesi ışıltılarla dolu kişiler yetiştirmektir. Ailesinin, memleketinin, vatanının gururu insanlar olmalarını sağlamaktır. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Dingil Arsuz Belediye Başkanı Culha, Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Savaş, açılışta birer konuşma yaptılar. Başkan Seyfi Dingil, “Buranın tadilatında İskenderun Belediyesi’nin de emeği çoktur, bunu göz ardı etmeyelim. Metin Kanmaz’ın en büyük hayalini de gerçekleştirmeniz beni çok duygulandırdı. Ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun. Hayalini gerçekleştirmek arkadaşlığın en büyüğüdür. Sizleri kutluyorum” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Culha, “En güzel ve en değerli yatarım, eğitime, insana yapılan yatarımdır. Kolejin kurucularını yakından tanıyorum, alanlarında çok başarılı bir ekip, bu okulun, İskenderun’a Arsuz’a ve Hatay’ın tümüne büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Hayatta iki önemli değerin eğitim ve sağlık olduğuna işaret eden Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Savaş da, “Belli ki okulumuz çok emek verilerek dizayn edilmiş, binanın tamamı her türlü imkanlarla donatılmış. Emeği geçen tüm dostlarımıza, eğitim camiasına teşekkür ediyorum, kurucularını da tebrik ediyorum. Hayırlı olsun derken burada eğitim görecek çocuklara da başarılar diliyorum” dedi. 

Açılış kurdelesi, hayırlı olması dilekleriyle kesen Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Culha, eski Milletvekili Aziz Yazar ve kurucular daha sonra protokol ve davetliler ile birlikte okulu gezdiler.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.