“Bir daha üniversite okuyacak olsam, İSTE’yi tercih ederdim!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri KABAK, İSTE’deki “İşgücü Piyasasında Gençler ve İŞKUR’un Gençlere Yönelik Hizmetleri” konulu konferansında gençlere seslendi ve İSTE’nin uyguladığı İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) Programı’nın staj kavramının ötesinde başarılı bir uygulama olduğunu ifade etti.

 

Sözlerine gençleri motive etmek için şiir okuyarak başlayan İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) Genel Müdür Yardımcısı Kadri KABAK, konuşmasında geleceğe yönelik iş gücü piyasasında neler olacağına dair bilgiler verdi. Kadri KABAK; “Öncelikle böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirdiği ve benim burada olmamı sağladığı için başta İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’ye ve bütün emeği geçen Üniversite çalışanlarına teşekkür ederim. Gelmeden önce ‘benim İskenderun’da İSTE’de ne işim var’ diye düşünmüştüm. Ama geldiğimde, inanılmaz şeyler gördüm. Burada, hiçbir yerde olmayan bir heyecan ve atmosfer var. Bunun kıymetini bilmek lazım. Bu Üniversiteyi gördükten sonra bir daha tercih hakkım olsa İSTE’yi tercih ederdim. Konuşma amacım öğrencilere hangi koşullarda nasıl davranacağını ve iş konusunda özel noktaların neler olduğunu bildirmek. İstediğimiz başarılara verdiğimiz emekler sonunda yakın olduğumuza ve kendimizi geliştirerek bu başarıların daha ötesine gideceğimize inanıyorum. İŞKUR olarak, istihdam odaklı ve içerikli yaklaşım, iş faaliyetlerimiz ile mesleki ve eğitimsel açıdan pozitif bir ayrımcılık sağladık. Belirli bir programla teşvik ederek bu düzeyi oturttuk. İşbaşı eğitim programlarında bu istihdam sürecini gitgide hızlandırdık. Benim açımdan öğrenciler için staj ve işbaşı eğitim çok önemli bir husus. Stajı gerçek anlamıyla yapın, çünkü çakma staj yaparak bir yere varamazsınız. Naylon staj yaparsanız ileride çakma işiniz olur ve net adımlar atamazsınız. İSTE’nin uyguladığı İDE (İş Dünyasıyla Entegrasyon) Programı stajın da ötesinde çok faydalı bir uygulama ve İŞKUR olarak bu tür programları desteklemek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz, İSTE’nin yanındayız” dedi.

 

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, İSTE’li akademisyenler, birçok misafir ile öğrenciler katıldı. Konferansın sonunda, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, katılımı ve katkılarından dolayı İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri KABAK’a adına dikilen ağacın dikim sertifikasını ve İSTE anısı hediyelerini takdim etti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.