1 MAYIS 2018 Kutlamaları Hatay Antakya Defne ve İskednerun’da

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Ülkemizde resmi bayram olarak kutlanan 1 Mayıs kutlamaları, ilimizde Defne ilçesi Sümerler Selim Nevzat Şahin A.L. önündeki alanda yapılıyor.

2018 yılı 1 Mayıs işçi Bayramı kutlamaları  ve Demokrasi güçleri adına açıklama yapan DİSKe bağlı Genel iş Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, emekçilerin insanca yaşamak, hakça bölüşmek ve kardeşçe yaşamak için 1 Mayısta alanlara ineceğini söyledi.

İskenderun´da kutlanacak olan 1 Mayıs´ın tertip komitesi başkanı Ali Karadaş da, emekçileri bayramı alanda kutlamaya çağırdı.

TÜRK-İŞ HATAY’DA KUTLAYACAK

Son yıllarda Zonguldak, Çanakkale ve Ankara’da kitlesel kutlamalar yapan Türk-İş, 1 Mayıs’ı bu yıl kitlesel olarak Hatay’da kutlayacağını açıkladı. Antakya İtfaiye Meydanı’nda yapılacak kutlamalar saat 10.30’da başlayacak.

Eğitim Sen binasında HDP-SYKP gibi siyasi partiler ile sendika ve demokratik güçlerin temsil edildiği toplantıda yapılan açıklamada; 1 Mayıs günü emekçilerin bir araya gelerek yeni bir gelecek için birliktelikler oluşturabileceği, 1 Mayıs Salı günü Hatay halkının saat 16.00de Sümerler Doğuş Okulları önünde başlayacak yürüyüşüne davetli olduğu kaydedildi.

Düzenleme komitesi adına Yusuf Berkyürek,1 Mayıs mitingini neden düzenlediklerini de ana başlıklar halinde şöyle sıraladı:

-Eşit, özgür ve kardeşçe yaşayacağımız bir ülke için,

-insanca yaşayabileceğimiz ücret talebi için,

-Savaşa karşı barışı haykırmak için,

-ifade ve düşünce özgürlüğü için,

-işsizlik ve ekonomik krize dur demek için,

-Parasız sağlık ve eğitim hakkı için,

-Anadilde, özgür bilimsel laik ce demokratik eğitim için.”

BAŞKAN YAVUZ; “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
1 Mayıs tarihinin Emeğin, emektarın, alın terinin dayanışma ve yardımlaşma günü olduğunu ifade eden Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“1 Mayıs İşçi bayramı ülkemizde 2008 yılında “Emek ve Dayanışma Günü”; 2009 yılında ise TBMM’nin tatil olarak kabul ettiği gün olarak tarihe geçmiştir.

1 Mayıs; Toplum olarak bizlerin de önemsediği çok anlamlı bir gündür. Bunun en güzel göstergesi de; atalarımızın, işçiye, henüz alın teri kurumadan hakkını vermeleridir. Bu ruh ve inançla şanlı bir maziyi, devraldık ve aydınlık bir geleceğe doğru yol alıyoruz.

İşçiler, verdikleri büyük emeklerle ulusların ve ülkelerin ekonomilerini ayakta durmasını sağlayan emekçi insanlardır. Üretimin temel unsuru olan insan emeğine herkes tarafından gerektiği değer verilmelidir.

Ülkemizde önceki yıllara oranlı sigortasız işçi çalıştırılmasının önü her yönüyle kesilmiştir.
Özellikle bölgemizde İşçilerin haklarının karşılanması, sorunlarının giderilmesi ve yeni istihdam alanlarının açılması için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bölge Milletvekilimizin, Hatay Valiliğimizin, Ticaret Odası Başkanımızın ve Belediyemizin de gayretli çabalarıyla Kırıkhan’ımıza kurulacak olan Organize Sanayi ile Kırıkhan’da açılacak olan fabrika ve sanayi işletmeleri sayesinde çok yakın bir zaman içerisinde ilçemizdeki işsizliği de ortadan kaldırmış olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor; 1 Mayısın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanmasını diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum “dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.