Bölge istihdamı masaya yatırıldı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2018 yılının ikinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Hatay Valisi Erdal Ata başkanlığında Payas’da yapıldı. 
25 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 11.00’de Payas Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Erdal Ata’nın yanı sıra, MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Payas Kaymakamı Dr.Polat Kara, İl Sağlık Müdürü Sabahattin Yılmaz, İŞKUR Müdürü Ziya Yüksel, Doğaka Genel Sekreteri Onur Yıdız, Payas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kendir, Payas OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Akatoğlu, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantı öncesinde kısa bir değerlendirme yapan Vali Ata, ilimiz genelinde tarım ve sanayi sektöründe iş imkânlarının bulunduğunu, istihdam oranlarını artırmak için yapılması gereken uygulamalar ile alınacak tedbirlerin görüşülmesi konusunda değerlendirmeler yapmak üzere bir araya gelindiğini ifade ederek, toplantının ilimiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu ve toplantıyı başlattı.
Açılış konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel son toplantıda alınan karaların ulaştığı noktayı ve ilimizde gerçekleştirilen kurum faaliyetlerini içeren bir sunum yaptı.
Toplantının gündeminde; 2018 yılı ilk çeyrek faaliyetlerinin değerlendirilmesi, açılması planlanan mesleki eğitim kurslarına ait verilerin sunulması, 2018 yılı İşgücü Piyasa Araştırması hakkında bilgilerin paylaşılması, Denetim Kurulu Raporlarının değerlendirilmesi, 2018 yılı İstihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme içeren başlıklar değerlendirildi.
Toplantıya gündem maddelerine ilişkin hususların karşılıklı görüş alışverişi biçiminde ele alınması ile devam edildi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.