BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL’DEN KİLİSE ZİYARETİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, farklı kültür ve inançtaki vatandaşların İskenderun’da yıllardır kardeşçe yaşadığını belirtti.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Ortodoks kilisesini ziyaret ederek Hristiyan vatandaşların paskalya bayramını kutladı.

Başkan Seyfi Dingil,”İskenderun’umuz tarih boyunca farklı inanç ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Aynı gelenekleri paylaşan bir toplumun bireyleri olarak sevinçte ve kederde birlikte olduğumuz gibi, kültürümüzün bir gereği olan önemli günlerimizi ve dini bayramlarımızı hoşgörü içinde birlikte idrak etmenin hazzını yaşamaktayız. Bu vesileyle tüm Hristiyan hemşehrilerimizin Paskalya Bayramını kutluyor, en derin sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Belediye başkanımız Seyfi Dingil’in bizleri ziyareti bizleri memnun etmiştir. İskenderun barış ve huzur ve kardeşlik kentidir. İskenderun’daki bu hoşgörü ortamı tüm dünyaya örnek olmalıdır. Biz birlikte İskenderun’uz ” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ziyaret sohbet ortamında devam etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.