“DİLİMİZLE DEĞİL GÖNLÜMÜZLE KONUŞMAK İÇİN BURADAYIZ”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

AK Parti’li kadınlar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine, Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan askerlere destek ve moral ziyareti gerçekleştirdi.

 

Hatay Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik ev sahipliğinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lüftiye Selva Çam, AK Parti Milletvekilleri Ayşe Keşir, Hatice Dudu Özkal, Canan Candemir, Tülay Kaynarca, Fatma Güldemet Sarı, MKYK üyeleri, 81 il kadın kolları başkanları katıldı.

Heyet, 3 ayrı grup halinde, Reyhanlı’ya düzenlenen roket ve füze saldırılarında hayatını kaybeden Ahmet Şanverdi, Rıfat Sinirli ve Fatma Avlar’ın ailelerini ziyaret etti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lüftiye Selva Çam, Avlar ailesini ziyaretinin ardından basına açıklamada bulundu.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın önemine değinen Çam: ” Reyhanlıdayız. Yatağında uyurken roket saldırısında şehit olan 17 yaşındaki Fatma kızımızın ailesini ziyaret ettik. Döne ve Ahmet Avşar’ın acısı büyük. Rabbim sabır versin. Askerlerimizin yanında olmak, Reyhanlı ve Kilis’te saldırılarda zarar görmüş ailelerimizi ziyaret etmek için geldik. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ile yapmış oldukları çamaşır ve askerlerimiz için hazırladıkları malzemeleri getirdik. Tüm kadınlarımızın, şehit ailelerinin, annelerin, gazi kadınların, çocuk ve gençlerin yazdıkları mektupları askerlerimize teslim edeceğiz. Sınırımızda yakın komşuluk içinde olduğumuz Suriye halkının bekası ve sınırlarımızın güvenliği için askerlerimiz var gücüyle çalışıyor. Bizler de halk olarak, askerlerimizin yanında olduğumuzu bir nebze olsun hissettirebilmek amacıyla bugün buradayız. Dilimizle değil gönlümüzle konuşmak için buradayız. Vatan savunmasındaki Elif Astsubayla, Hakan, Emre, Can ve diğer Mehmetçiklerimizle bizzat tanışmanın mutluluğunu yaşadık. Sözümüzü tuttuk; 4 buçuk milyonluk ailemizin duygularına tercüman olduk.  Rabbim Mehmetçiğimizi muhafaza etsin, zaferler nasip etsin.” diye konuştu.

Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik ise; “Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan askerlere destek ve moral ziyareti gerçekleştiriyoruz. Öncellikle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lüftiye Selva Çam başta olmak üzere AK Parti Milletvekilleri Ayşe Keşir, Hatice Dudu Özkal, Canan Candemir, Tülay Kaynarca, Fatma Güldemet Sarı, MKYK üyeleri, 81 il kadın kolları başkanlarıma bu ziyaretlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.  Topraklarımız, kahramanlarımızın yazdığı destanlara şahitlik yapmak için bugün Reyhanlı’dalar. Güvenlik güçlerimiz sınırlarımıza dayanan terör bataklığını kurutmak için mücadele ediyor bizde bu mücadelede her daim yanlarında olduğumuzu belirtmek için Ak Partili kadınlar olarak buradayız. Hatay İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak paketlerimizi hazırladık birazdan da o paketleri diğer illerden gelen hediyelerle teslim edeceğiz. Yüzlerce paketin içine mektuplarımızı yerleştirdik. Mehmetçiğimize götürüyoruz. Kardeşliğin eyleme dönüştüğü Ahilik şuuru içinde; Nene Hatunun torunları, Şerife Bacının çocukları olarak, eşlerimizle, oğullarımızla, geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu toprakların asla kahramansız kalmayacağını gösteren Mehmetçiklerimize minnettarız.” dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lüftiye Selva Çam, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen kermeslerde toplanan parayla il ekonomisine katkıda bulunması amacıyla Reyhanlı esnafından satın alınan hediyelerin bulunduğu kolileri, Üs Komutanı Piyade Yüzbaşı Özgür Güngör’e teslim etti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve beraberindeki heyet, Bayrak Tepe’ye çıkarak hatıra fotoğrafı çekildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.