Kılıçdaroğlu sıfır noktasında

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bombalama haberini öğrendikten sonra Hataylı iş adamlarıyla yaptığı toplantıda kendilerinin barıştan, kardeşlikten yana olduklarını belirtti. İşdamlarıyla kahvaktıda buluşmasının ardından sınır karakollarında Mehmetçikle buluştu. Kılıdaroğlu’na HBB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Milletvekilleri, CHP Belediye Başkanları ve partililer eşlik etti.

 

Hatay’da sınırın sıfır noktasında konuşan  CHP lideri, ABD’nin Suriye’de hava üssünü vurmasıyla ilgili olarak, “Türkiye çok dikkatli olmalı. Kimyasal silahların kullanılması insanlığa karşı bir suçtur. Bu konuda Suriye’deki rejimin rolünün belirlenmesi hepimizin ortak görevidir” dedi.

 ABD’nin Şam’ı vurması akbabalık ilişkileri olan Hatay’da da gerilim yarattı. Sınır boylarında bulunan askeri birliklerimizde savaş düzenine göre konuşlandırıldı. Bombalanan yerin sınırımıza 450 kilometre olmasına rağmen bölgedeki hareketlilik silahlı kuvvetleri de etkiledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında:  “Kardeşlikten yanayız. Bu sabah yeni bir olayla karşılaştık. Kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle saldırı gerçekleştirildi. Kim olursa, hangi devlet olursa olursun kimyasal silah kullanılması insanlık suçudur. Buna kimsenin hakkı yoktur. Ama kimyasal silah kullanıldığına ilişkin tereddütler var. Rusya ve ABD karşılıklı güç gösterisini kendi ülkelerinde değil Ortadoğu’da kullanıyor. Türkiye de dahil bölgedeki devletler bir araya gelip sorunlarını çözmeli. Zararı; Türkiye, Irak, İran, Suriye görüyor diğerleri silah satıyor. Ölen bu bölgenin insanı oluyor. Bölgeden egemen güçler artık ellerini çekmeli. Ben her şeyi bilirim her şeye ben karar veririm demek, devleti yönetmek değil devleti felakete sürüklemek demektir. Devlet; liyakatla, akılla, danışmayla yönetilir.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.