Bozdoğan’dan Çelik İş’te ziyaretide sendikal örgütlülük ve emeğe vurgu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Bülent Bozdoğan, Hak-İş Konfederasyonuna bağılı Çelik İş Sendikası İskenderun Şubesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Hayırlı olsun dileklerini Çelik İş Şube Başkanı Mehmet Güngör’e sunan Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bozdoğan’ın ziyaretinde; Genel Sekreter Murat Kayış, Mali Sekreter Veysel Yayla da hazır bulundu. Hoş sohbet sırasında; “Ben sendikacı bir babanın evladıyım” diyerek Başkan Güngör’e “Başkanım işçinin durumu nasıl?” diye sordu.

Çelik İşçisinin sorunlarının gündem oluşturduğu ziyarette konuşan Başkan Güngör,  sanayi kuruluşlarında zaman zaman karşılanan zorlukların sendikalaşmaya gölge düşürdüğünü, çelik işçisinin asgari ücret sıkıntısını dile getirdi ve açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki uçuruma dikkat çekti.

Yakın geçmişte yaşanan iki sendika arasındaki sürtüşmenin işçinin huzur, güven ve geleceğini tehlikeye düşürdüğüne işaret eden Güngör, çekişmelerin işçi sınıfına daima zarar verdiğini, işçinin huzur ve güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü belirterek “İki sendikanın çekişmesinde CHP işçiden emekçiden yana daima tavır koymuştur. Bu tutum geçmişte de böyle idi. Örgütçük işçiye hizmettir. Sendikacılıkta da Gündemin ve birilerinin adamı olmak değil dik ve onurlu duruşu korumak gerekir” dedi.

Ahmet Bülent Bozdoğan, sendikacı bir babanın evladı olduğunu, o yıllardaki anılarından kesitleri paylaştı ve iş hayatına kaynakçılık yaparak başladığını belirterek şöyle konuştu:

“Ben 1973 yılında İSDEMİR’de kaynak işçiliği yaptım. İşçiliğin ve emekçiliğin değerini, anlamını o yıllarda yaşarken öğrendim.Gün deldi İSDEMİR’de kaynakçı olarak çalıştım. Gün geldi üniversite eğitimimi tamamlayıp Elektrik Mühendisi işveren konumunda işçi çalıştırdım. Emeğin, alınterinin kutsallığını yaşantımın bana sunduğu şartlarda öğrendim. Gün geldi, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığını üslendim. İşverenlerle aynı ortamlarda bölge ekonomisine yön verdik. Ekonominin her kademesinde, ekonominin içinde oldum. İşçi ve işveren olma noktasında verimli adil ve emekten yana çalışmalara yön ve destek verdim. Sendikal örgütlülük işçinin emeğine saygı duymaktır.”

Bozdoğan, sohbetinde ünlü tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz’in; “Yastık değil kafa rahat olacak döşek değil, vicdan rahat olacak ve insan yorgana değil huzura sarılıp uyuyacak” diye anlamlı bir sözü var. Bu söz daima hoşuma gitmiştir.” diye anımsattığı sözleri yerel yönetimlere bağlayarak huzur ve vicdana vurgu yaptı.

İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bozdoğan, tekrar başarı dileklerinde bulunmasının ardından Çelik İş Şube Başkanı Mehmet Güngör ve yönetimi tarafından uğurlandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.