“Türk Polis Teşkilatının geçmişi şan ve şerefle dolu”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 173. yılı

Her yıl 10 Nisan günü ve içinde bulunduğu hafta kutlanmakta olan “Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluş Yıldönümü” dolayısı ile, İskenderun KaymakamıRecep Soytürk, kutlama ve tebrik mesajı kaleme aldı.
Kuruluşundan bugüne kadar, ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü yasalardan, desteğini halktan alan geçmişi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatının 173’üncü yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Görevini her zaman fedakârca yapan Türk Polis Teşkilatı, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin her alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde Türk Polis Teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır.
 
Suç ve suçlularla daha etkin mücadelenin gerçekleştirilebilmesi için zaman mefhumu gözetmeksizin, zor koşullarda görev yapan Türk Polis Teşkilatı’nda halkla ilişkilere önem veren hizmet politikaları benimsenmiş, vatandaş destekli ve halkın polise karşı güven duygusunu geliştiren uygulamalar hız kazanmıştır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan bir anlayış içerisinde çalışmalarını özveriyle yürüten Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. Yıldönümünü içten dileklerimle kutluyor,  Ülkemizde huzur ve güven ortamının tesisi adına görevi başında şehit düşen emniyet personellerimizi rahmet ve tazimle, gazilerimizi, malullerimizi ve emeklilerimizi minnetle anıyor, emniyet teşkilatında görev yapan tüm personelimize ve ailelerine sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum.

 

“Polislerimizin verdikleri mücadele ve görevlerine olan tutkuları takdire şayandır”

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı B. Bestami Bilgili, Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 173.yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Bilgili mesjında; polislerin toplumsal güvenin sağlanması, halkın mal ve can güvenliğinin korunması için gece gündüz demeden çalışan polislerimizin en zor ve riskli koşullarda görev yaparak, huzur ve güvenliğin sağlanması için yaşamları pahasına mücadele ettiklerini belirterek “polislerimizin verdikleri mücadele ve görevlerine olan tutkuları takdire şayandır.” Dedi.

Ülkemizin her yerin de olduğu gibi İlçemizde de polislerimiz, İnsanların hak ve özgürlüklerinin güven altında bulundurulması, vatandaşımızın can ve mal emniyetinin sağlanması için özveri ile görev yapmakta ve başarılı çalışmalara imza attıklarına dikkat çeken Başkan Bestami Bilgili, şu düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı:

“Kahraman Polislerimizin gününü en güzel düşüncelerle kutluyor, ilçemizde ve ülkemizde görev yapan Emniyet Teşkilatımızın fedakâr mensuplarına selam ve sevgilerimi sunuyorum. Görevlerini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor; Türk Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıl dönümü, bütün polislerimizin polis haftasını en içten dileklerimle kutluyorum ve bu güzel teşkilata, bütün polis camiasına, milletimizin hizmetinde geçecek olan daha nice yılları Allah’tan diliyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.