Paskalya Bayramı Mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Erdal Ata, Paskalya Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ata mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Aziz Milletimizin ayrılmaz bir parçası olan Hristiyan vatandaşlarımız için Hz. İsa Peygamber’in inanırları için kendini feda etmesi ve üç gün sonra yeniden dirilişini simgeleyen Paskalya Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.
Geçmişten günümüze farklı inanç ve kültürlere mensup vatandaşlarımızla birlikte, hoşgörünün simgesi olan Hatay’da birlik ve beraberlik içinde yaşama irademiz tüm dünyaya güzel bir örnek teşkil etmektedir.
Ortak değerler etrafında kenetlenmeyi sağlayan bayram günleri, bizlere geçmişten gelen kültürel zenginliği bu coğrafyada birlikte yaşama ve bu güzelliğe tanıklık etme ayrıcalığı sağlamaktadır.
Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Kültürler ve medeniyetler beşiği Anadolu’nun birleştirici ruhu ile güçlenen bu anlayış, halkımızın tüm renklerini kuşatmaktadır.
Farklılıkları zenginlik olarak gören bu bakış açısıyla huzur içinde yaşayan 3 semavi dinin mensuplarının iyi günde, tasada ve kederde beraber olduğu Hatay ilimizde bu güzelliğin ebediyen sürmesi temennisi ile Hıristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, huzurun, barışın, hoşgörünün egemen olduğu nice bayramlar dilerim.”
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.