“Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”ne Hatay HKP’den destek

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Halkın Kurtuluş Partisi, 30 Mart Toprak Günü’nde “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” düzenleyen Filistinlilere yönelik İsrail saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

“Bizim safımız mazlum Filistin Halkının safıdır. Ezilenlerin, katledilen Halklardan yanadır bizim mücadelemiz. ” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında; Siyonist İsrail Filistin Halkını katletmeye, kan içmeye doymuyor!

Çünkü O’nun görevi bu. Daha doğrusu sahibi ABD Emperyalizmi tarafından Filistin Halkını katletmekle, Arap Halklarını bölüp parçalayıp yutmakla görevlendirildi. İnsan soyunun en büyük düşmanlarının Petrol Bekçiliğini yapan Siyonist İsrail katletmezse, yok etmezse, kan içmezse, korku salmazsa varlığını devam ettiremez. Kuduz Köpeğin yaşam nedenidir katliam. Çünkü kendilerine Filistin Halkının toprakları hediye edilirken, kendilerine AB-D Emperyalistleri tarafından bir “Vatan” oluşturulurken, Filistin Halkını soykırıma uğratmak üzere formatlandılar. Ve 1947 yılından bugüne bu aşağılık görevlerini “başarıyla” yerine getiriyorlar.

Ve ödülleri de ABD Emperyalizminin dünyadaki üç stratejik müttefikinden biri olması, kendilerinin sahibiyle özdeşleşmesi. Yani ABD’nin İsrail olması, İsrail’in ABD olması. Dünyadaki hiçbir satılmış, hiçbir müttefik bu “onura” erişmedi, erişemedi. Bütün yerli satılmışların, ruhunu AB-D Emperyalistlerine gönüllüce sunan işbirlikçilerin hayalidir, ABD Emperyalizminin stratejik müttefiki olabilmek ama bu Halk Düşmanları herkese bu “onur”u bahşetmiyor.

Siyonist İsrail’in son katliamında 15 Filistinli kaybetti yaşamını. Yüzlercesi de yaralandı. Katledilen Filistinlilerin suçu, protesto yürüyüşü yapmaktı. Filistin Halkının İsrail sınırında başlattığı “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” yapmanın sonucu katliam oldu. Oysa Filistin Halkı barışçıl bir eylem yapıyordu. Siyonist İsrail ise sahibinin kullanımına verdiği en gelişmiş teknolojik ateşli silahları kullandı. Gaz bombaları attı, tanklar, füzeler kullandı.

Toprak günü olarak anılan olayın yıldönümünde yaptı bu katliamı Katil İsrail Devleti. 30 Mart 1976’da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde yaşayan İsrail vatandaşı Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymasına karşı Filistin Halkının gösterdiği direnişin simgesidir Toprak Günü. “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” gasp edilen topraklarından Filistin Halkının hiçbir zaman vazgeçmediğinin göstergesidir. Vatanları ellerinden alınan bu mazlum halkın mücadeleyi ne olursa olsun bırakmayacağının kanıtıdır. Vatan aşkını söylemekten ve gereğini yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini, vazgeçmektense, dile getirmekten ve gereğini yapmaktan korkar hale gelmektense ölümü yeğleyeceklerinin dünya âleme gösterilmesidir, Filistin Halkının ölümüne direnişi.

 Halkın Kurtuluş Partisi olarak ABD Emperyalistlerinin yani İsrail’in bu katliamını lanetliyor, Filistin Halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Bizim safımız mazlum Filistin Halkının safıdır. Ezilenlerin, katledilen Halklardan yanadır bizim mücadelemiz.

Ve dünyanın bu en kutsal mücadelesi, AB-D Emperyalistleri yeryüzünden silinip tarihin karanlık sayfalarına gönderilinceye kadar devam edecektir. Eninde sonunda zafer “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!” diyebilme yürekliliğini, cesaretini gösteren Halkların olacaktır.” denildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.