Başkan Savaş’ın ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ Mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve sorunlara çözüm bulmak toplum olarak hepimizin ortak meseledir”

Yayımladığı mesajda Başkan Savaş,” Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve yaşam boyu devam eden, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada ve bilişsel gelişmede gecikmelerin yaşandığı bir bozukluk olarak kabul edilmektedir. Otizmli çocuklarımız için aile ve toplumumuzun davranışları etkili olmakla birlikte bireysel gelişimlerinde aldıkları eğitimler de oldukça önemlidir. Otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve sorunlara çözüm bulmak toplum olarak hepimizin ortak meselesidir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak çağdaş toplum olmanın da en önemli göstergelerinden biridir. Bu nedenle engelli çocuklarımızın kendilerine güvenebilmeleri ve kendi kendilerine yetebilen bireyler haline gelebilmeleri için hepimize görevler düşmektedir. Bizler göreve geldiğimiz günden bugüne kadar her zaman engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Ve bu çalışmalarımızı da daha ileri seviyeye taşıma gayreti içerisindeyiz. Dünya Otizm Farkındalık Günü´nün toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmasını temenni ediyor, gece gündüz demeden otizm hastası olan çocuklarına gözü gibi bakan tüm ailelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.