Erdoğan’dan Hatay ve Kilis’e müjde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da yaptığı konuşmada, Hatay ve Kilis esnafına müjde verdi. Erdoğan, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine borçları ve SSK borçlarının ertelendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hatay 6. Olağan İl Kongresi öncesinde açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
Bugün Hatay bambaşka. Hatay, mart 2019’a hazır mıyız? Kasım 2019’a hazır mıyız? Kongremizin ülkemiz, milletimiz için demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hatay 16 Nisan’da yüzde 46’lık evet oranı ile Türkiye ortalamasının biraz altında kaldı. Demek ki Hatay’da daha gayretli olmamız gerekiyor. Çünkü ben Hatay’a inaniyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşu sonrasında kendi iradesi ile ülkemize katılmış bir şehrimiz olarak Hatay’ın milletimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Misakı Milli sınırlarımız dahilindeki bu şehrimizin bize verdiği mesajı çok iyi anlıyoruz.
AK Parti olarak kendimizi Hatay’a ve tüm milletimize en iyi şekilde anlatarak bundan sonra çok daha başarılı neticelere hep birlikte koşacağız.

AMANOS’TA BİR HAFTADA 17 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK

Amanos Tüneli’ni barındıran Dörtyo-Hassa yolunun proje çalışmaları devam ediyor. Amanos’ta bir hafta içinde 17 teröristi etkisiz hale getirdik. Amanos Dağları’nı tüneller, viyadükler ve köprülerle geçerek Hatay’ın iki yakasını birbirine kavuşturuyoruz.

HATAYLI VE KİLİSLİ ESNAF KARDEŞLERİME MÜJDE VAR

Hataylı ve Kilisli kardeşlerime müjde var. Esnaflarımızın Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlarını bir yıl erteledik. İşverenlerimizin SSK borçları için adım attık. Geçtiğimiz Aralık ayından önümüzdeki Hazirana kadar olan SSK borçlarının ertelenebilmesine de imkan sağladık.
HATAY’IN İLÇELERİ TERÖR SALDIRILARINA MARUZ KALDI
Hatay’ın ilçeleri, mahalleleri aylar boyunca terör örgütü mensuplarının saldırılarına maruz kaldı. Teröristler buradan geçerek diğer şehirlerimizde eylemler gerçekleştirdi.

ORDUMUZ FIRTINA GİBİ AFRİN’E GİRDİ
​Afrin’den gelen tehditler tahammül edilemez boyuta gelince MGK’da kararı verdik, 20 Ocak Cumartesi günü, bir gece ansızın gelebiliriz dedik ve geldik. Yok Afrin’e girmenin bedeli çok ağır olurmuş. Bu tezviratların hiçbirine kulak asmadık. Mehmedimiz, Mehmetçiklerimiz bütün teröristler yerle yeksan etti. Şu an itibarıyla etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3844. Ordumuz fırtına gibi Afrin’e girdi. Öcü gibi gösterilen teröristleri böcek gibi ezip geçti. Ne kadar yıkılmaz denen tahkimat varsa hepsini yerle yeksan ederek 18 Mart’ta şehir merkezini ele geçirdi. Şimdi Tel Rıfat ve diğer bölgeler teröristlerden temizleniyor.

HEPSİNİN TEPELERİNE İNECEĞİZ
Bu ülkede her teröristin teslim olmak dışında tek bir eylem şansı vardır. Çünkü eylem yapan hiçbir teröristin peşini bırakmadık. En kısa sürede bulduk, imha ettik, ediyoruz. Yol yapmak için, maden çıkarmak için çalışan işçilere musallat olup onları taciz etmek artık eskisi gibi kolay olmayacak. Güvenlik güçlerimize saldırmaya tevessül edenlerin en küçük şansları yoktur. Hepsinin tepelerine ineceğiz. Bu katiller sürüsünü tarihin çöp sepetine atacağız. İster sınırlar içinde ister dışında olsun, tespit ettiğimiz her teröristi etkisiz hale getirerek yolumuza devam edeceğiz.

SONLARI FARKLI OLMAYACAK
Bu kiralık katiller çetesinin sonu da tıpkı bir asır önce bölgede sırtını bir takım güçlere dayayıp canlar yakanlardan farklı olmayacaktır. Türkiye, 81 milyon vatandaşı ile rabiasına sıkı sıkıya sarılmış bir ülkedir.
CUMHUR İTTİFAKI İLE ÜLKEMİZ YENİ BİR DÖNEMİN İÇİNE GİRİYOR
Cumhur İttifakı ile ülkemiz yeni bir dönemin içine giriyor. Kardeşliğimizi ittifak ile tüm Türkiye’de ispatlamış olacağız.

YAZIKLAR OLSUN
Ben buradan Kosova Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum ama Başbakanı’na da yazıklar olsun diyorum. FETÖ’nün bu mensuplarını bize veren istihbaratçıları, içişleri bakanını görevden almak tarihi bir hatadır. Onlar görevini yaptı ama sen onların ailelerini kabul etmek suretiyle Elysees Sarayı’ndane yapıldıysa onu yaptın. Kosova’yı ABD’den sonra kabul eden ikinci ülke Türkiye. Sen bunu nasıl yaparsın.

SOLUĞUMUZ ENSELERİNDE
Bu tarz başarılı operasyonlar gelecektir. FETÖ nereye kaçarsa kaçsınlar soluğumuz enselerindedir. Yunanistan olayı, 9 şahsımı vurmaya gelen malum kişiler, kaçtılar Yunanistan’a, ondan sonra Çipras ile konuştuğumuzda 10-15 gün içinde halledeceğiz dedi aylar, yıllar geçti halledecek. Geçen de sınır ihlali yapan subayı biz yakaladık, batı ayağa kalktı. Bize bunların verin. Kusura bakmayın, biz yargı devletiyiz. Bunlar şu anda yargıda. Yargı ne karar verirse odur. Sizin yargınız var da bizim yargımız yok mu? Hepsi her taraftan saldırıyor. Bu teröristler için Çipras’a bir şey söylemediniz.

ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Bulgaristan’daki toplantıda yine gündeme geldi, konuştuk. Bizimle işbirliği yapan tüm ülkelere şükranlarımızı sunuyoruz. Bu hainlerin hepsini bugün olmazsa yarın ama birgün mutlaka buraya getireceğiz. Ülkemizin içinde de bunlara rahat ve huzur vermeyeceğiz. Mücadele nereye kadar giderse oraya kadar sürdürmekte kararlıyız. Ne FETÖ’ye ne de benzer yapılara asla geçit vermeyeceğiz.

Ülkemizin sınırları boyunca terör koridoru projesine balıklama atlayanları nasıl görmezden gelebiliriz. Mücadelemizi tavizsiz ve aralıksız sürdüreceğiz.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.