‘Yeni nesil kütüphaneler, yeni nesil çocuklar’

Published on:  /   Yorum yapılmamış

‘Yeni nesil kütüphaneler, yeni nesil çocuklar’ temasıyla bu yıl 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanmaya başlanan 54.Kütüphane Haftası Etkinlikleri dün saat 10.30’da düzenlenen  açılış programı ile başladı.

‘Türkiye’de 1146 Halk Kütüphanesi Hizmet Vermektedir’

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İskenderun İlçe ve Çocuk halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, “Kütüphaneler 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerine, her bir bireyine eşit şekilde imkân sunan, hayat boyu öğrenmeye katkıda bulunan kitapları bir anne şefkatiyle kucaklayan kullanıcılarını bir aile ortamında hissettiren, kitapları ve kullanıcılarını koruyan ve kollayan kamusal bir alandır.Türkiye’de 1146 halk kütüphanesi hizmet vermektedir. İskenderun’da İlçe Halk Kütüphanesi ve şubesi İSTE Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi olmak üzere hizmet vermekteyiz. Türkiye’de üyelerine, ‘E-Kitap’ hizmeti sunan81 halk kütüphanesinden bir tanesi de bizim kütüphanemizdir. Aktif üye sayımız 7584, ödünç alınan kitap sayımız 22891, kayıtlı kitap sayımız 35928 ve kütüphane kullanıcı sayımız 82 169 kişiden oluşmakta” dedi.

‘Böyle Bir Çağda Kitap Okumak ve Kütüphanenin Açık Kalması Kolay Bir İş Değil’

Çocukluk yıllarında TV’lerde bulunan tek kanalın TRT1 olduğunu ve o dönemlerde kitap okumaya daha çok vakit ayrıldığını dile getiren İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ise konuşmasında, “Artık birçok TV kanalı var 24 saat esaslı. Günümüzün yaklaşık 4 saatini TV başında geçiriyoruz. Ancak internet ve özellikle cep telefonlarının akıllı olmasından sonra, bırakın kitap ile haşır neşir olmayı, aile bireylerini bile görme şansımız olmuyor. Böyle bir çağda kitap okumak ve kütüphanenin açık kalması kolay bir iş değil. Kitap okumak, zihinsel becerilerimizi ve zekâmızı geliştiriyor. Ayrıca bize apayrı bir ufuk açıyor. İskenderun İlçe halk Kütüphanemiz bahçesiyle çok güzel bir yere sahip olmasına karşın, yenilenmesi gereken bir binaya sahip. Bu sebeple kütüphanemiz ile ilgili güzel şeyler düşünüyoruz” dedi..

Kütüphane Müdürü Harika Leyla Yaman ve İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün konuşmalarının ardından, Araştırmacı-Yazar Mehmet Haşmet Kolağası, ” Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler” konulu konferans verdi.

Konferans sonrası Kütüphaneden En Çok Kitap Okuyan yetişkin,genç ve çocuklar üyelere ödülleri sunuldu.

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi -Yetişkin Okuyucuları. Cengiz POLAT, Aylin KURT, Şemseddin Mursaloğlu Lisesi, Gökçe GÖK-Şemseddin Mursaloğlu Lisesi Ödüllleri Kaymakam Recep SOYTÜRK tarafından, ödül verilmesi ile devam eden program ikram ile son buldu.

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi -Çocuk Okuyucular,İrem KAÇIRA-Gübretaş Ortaokulu, İsra Naz BAĞRIYANIK-Namık Kemal Ortaokulu, Görkem GÜNEN- Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Ödüllleri Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol tarafından, İskenderun Teknik Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi -Ödül Alan Üyeler, Mustafa Kemal GÜREŞ-Yükseliş Koleji, Betül ATLI-Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu, Zeliha DOĞRU-Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Ödüllleri Kaymakam, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halim ÖZTAŞ tarafından verildi.

Etkinliğe, Kaymakam  Recep Soytürk, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş, İskenderun 51’inci Bakım Merkezi Müdürü Albay Ertan Ural, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, AK Parti İlçe Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Mal Müdürü Vahit Polat, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Kadir Başar, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Çarşı PTT Müdürü Mahmut Çoban, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Neşet Turhan, Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım,İSTE Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Nurten Polat Çelik, İSTE Sivil Havacılık Yüksek Okulu Bölüm Başkanı Nuriye GÜREŞ, Araştırmacı Yazar Mehmet Haşmet Kolağası,Yazar Yasemin Tümkaya, İskenderun T Tipi Cezaevi Müdür Celalettin Çeşme,1.Cezaevi Müdürü Bayram Bozan, davetliler, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.