Arsuz kırsalında 11 terorist etkisiz hale getirildi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Arsuz ilçesi kırsalında teröristlere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

26 Mart 2018 Pazartesi günü saat 21.00 itibariyle 11 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor. Güvenlik güçlerimiz, Arsuz Hacıahmetli  kırsalında terörist bir grubun varlığını tespit etti.

Amanos Dağları kırsalında teröristlere yönelik Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat’ın katıldığı havadan ve karadan destekli operasyon yapıldığı belirtildi. Kalabalık bir terörist grubunun tespit edildiği Amanos Dağları Arsuz Hacı Ahmetli kırsalına SİHA’larla operasyon düzenlendiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.
Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) katıldığı operasyonda teröristlerin yakalanması için sürdürülen geniş çaplı operasyonun devam ettiği ifade edildi
Hatay Valiliği konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı yapılan açıklamada 11 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Ancak şu ana kadar 6 bölücü terör örgütü üyesinin cesedine ulaşılmıştır. Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte 4 adet M-16 tüfek, 1 adet RPG-7 roketatar, bir tabanca ve bunlara ait muhtelif çap ve sayıda mühimmat ele geçirilmiştir.
Ele geçirilen teröristlerin 09 Temmuz 2017 tarihinde Antakya İlçesinde iki güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 19 Ekim 2017 tarihinde Samandağ İlçesi Sahil Güvenlik Komutanlığına silahlı saldırı yapılması ve arazide arama-tarama faaliyeti icra eden birliğe saldırarak bir güvenlik görevlisinin yaralanması ile 18 Mart 2018 tarihinde Arsuz İlçesi Hacıahmetli Mahallesinde doğa yürüyüşü yapmakta olan kişileri durdurarak propaganda yapılması olaylarını gerçekleştiren terörist grup olduğu tespit edilmiştir.
Bölgede operasyonlar ve arama-tarama faaliyetleri sürdürülmektedir.
ifadelerine yer verildi
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.