Arsuz Belediyesi İklim Değişikliğine Karşı Işıklarını Kararttı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediyesi küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenlenen “Dünya Saati” etkinliğinde ışıklarını kararttı, dünyaya bağlandı.

 

Doğa dostu sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren Arsuz Belediyesi, biyolojik çeşitliliği korumayı ve insanın doğayla uyum içinde yaşayacağı bir geleceğin kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Dünya Saati uygulamasına Arsuz Kent Meydanı’nın ve Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu’nun ışıklarını karartarak destek oldu.

Arsuz Belediyesi, 24 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30-21.30 arasında tüm Dünya ile eş zamanlı Arsuz Kent Meydanı’nın ve Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu’nun ışıklarını söndürdü. Bu yıl ‘Dünyaya Bağlan’ sloganı ile gerçekleştirilen Dünya Saati uygulamasında dünyanın ve insanlığın en büyük sorunu olan iklim değişikliği için farkındalık oluşturmaya çalışıldı.

“Doğa Dostu Belediyecilik” anlayışıyla içinde yaşanılan dünyayı güzelleştirme ve doğal kaynakların korunmasına yönelik sorumluluğa dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Biyolojik çeşitliliği korumak ve insanın doğayla uyum içinde yaşayacağı bir geleceğin kurulmasına katkıda bulunmak bizim görevlerimiz arasında ayrıca bir önem arz etmektedir. Bu bağlamda Tüm dünyada farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan Dünya Saati uygulamasına Arsuz Kent Meydanımızın ve Arsuz Sahil Yürüyüş Yolumuzun ışıklarını karartarak destek olduk. Tüm canlıların karşı karşıya olduğu küresel iklim değişikliği tehdidi hepimizi ilgilendiren ciddi bir sorundur. Bunu önlemek adına yeşili korumalı ve doğal kaynaklardan doğru bir şekilde yararlanmalıyız. Çevresel sorunlara gösterdiğimiz duyarlılığın küresel ifadeyle anlam bulduğu bu kampanyayla ümit ediyorum ki sadece bir gün ve bir saat değil, her gün ve her saat farkındalık yaratmalı, söz konusu problemi önlemek adına yeşili korumalı, doğal kaynaklardan doğru bir şekilde yararlanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı’yla (WWF) dijital platformlarda etkin olarak koordineli bir çalışma yürüten Arsuz Belediyesi, etkinlik öncesi ve sonrasında sosyal medya çalışmalarıyla da takdir topladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.