GSO BAŞKANI KONUKOĞLU: “Hassa Tüneli Projesi için minnettarız”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Başbakan Binali Yıldırım’ın Gaziantep programı kapsamında, Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) düzenlenen istişare toplantısında  GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu,  İskenderun Limanı’na ulaşımını kısaltacak Hassa-Dörtyol Tünel Projesi’nin yatırım programına alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Konukoğlu, “Projenin yatırım programına alınmasından dolayı başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve zatıalileriniz olmak üzere, bu kararın alınmasına katkı sağlayanlara sanayiciler adına minnettarız” dedi.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, sanayiciliğin üreten, istihdam oluşturan, ülkeyi kalkındıran, geleceğe taşıyan bir sektör olduğunu belirterek, “Bir ürün ortaya koymanın verdiği hazzı para, pul karşılamaz” dedi.
Başbakan Yıldırım, Gaziantep programı kapsamında, Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) düzenlenen istişare toplantısında, sanayicilerin yaptığı büyük fedakârlık karşısında, kendilerinin daha fazlasını yapmaları gerektiğini düşündüğünü söyledi.
“Gaziantep’i geleceğe taşıyan cefakâr, fedakâr sanayicilerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:
“Sanayicilik, para kazanmak için tercih edilecek bir iş değildir. Az çok bu işi yapmış biri olarak söylüyorum. Büyük sanayicilik yapmadım ama üretim yaptım. Bir ürün ortaya koymanın verdiği hazzı para, pul karşılamaz. O iş bitip eserinizin karşısında durduğunuz zaman her şeyi, yorgunluğunuzu unutursunuz. Sanayicilik akıl teri, alın teri yüksek bir iş. Sanayicilik, üreten, istihdam oluşturan, ülkeyi kalkındıran, geleceğe taşıyan bir sektördür.”

Kredi Garanti Fonu uygulaması, istihdam teşvikleri ve KDV alacaklarının ödenmesi konularındaki destekleri için Başbakan Yıldırım’a teşekkür eden Konukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gaziantep’te, son 3 yılda yatırımı milli görev kabul eden özel sektör tarafından 1,5 milyar dolarlık proje gerçekleştirildi. Bunu yaparken en büyük dayanağımız, bayrağımızın dalgalanmasını sağlayan devletimizin gücüdür, istikrarlı siyasi iradedir. Geçen yıl 177 ülkeye 6,7 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Yılın ilk üç ayındaki rakamlar, ihracatın sürekli arttığını gösteriyor. Bunları yeterli görmüyoruz ve 365 gün 7/ 24 çalışarak daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracat sloganıyla yol alıyoruz.”
Konuşmaların ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonunda, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a, ‘Gaziantep Şehitler Abidesi’ maketini takdim etti.
Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Gaziantep Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep ve ilçelerindeki oda başkanları ile sanayiciler katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.