ALİ İRGİN 2. KİŞİSEL RESİM SERGİSİ “AĞ ve AĞLAR”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

26 ARALIK PAZARTESİ GÜNÜ İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ

SERGİ SALONUNDA AÇILIYOR

 

Ülkemizin genç Ressamlarından Ali İrgin 54. Kütüphane Haftası için düzenlenen etkinliğe 2. nci Kişisel Resim Sergisi “Ağ ve Ağlar” ile katılıyor.

26 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kütüphane Haftası’nda Pazartesi günü saat 10.00 da açılış töreni ile başlayacak olan etkinliklerde ilk gün saat 17.00 de Ağ ve Ağlar isimli Resim Sergisi ile katılacak olan Ali İrginBu yıl içerisinde Ankara’da ASO Sanat Galerisinde  “Genç Yetenekler Karma Resim Sergisi” Sergisine ve Bu ay içerisinde yine Ankara’da “Artankara 4. Çağdaş Sanat Fuarı” Yeni Nesil Ressamlar, Collective Art Novo Academy, fuarına katıldı.

Resim çalışmalarına Kırıkhan’daki atölyesinde devam eden Ali İrgin Sanat Anlayışını şu cümlelerle anlatıyor:

Lev Tolstoy’un “Sanat; düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu anlayabilen insanların işidir.” Sözünü referans alarak toplumsal gerçekleri görmeye çalışarak genellikle çalışmalarımda toplumsal sorunları işliyorum. Toplumsal sorunları ağlar ile daha iyi anlatacağımı düşünerek kendime ait yeni bir teknikle ağları kullanarak anlatmaya çalışmaktayım. Ağları daha çok esaret ve tutsak olarak kullanıyorum. Esir etmeye çalışan güç, esarete başkaldırı ve mücadele, bazen korku ve endişe, bazen baskı zorbalık, bazen acı ve gözyaşı, kimi zaman bilgi-bilgisizlik olarak kullanmaktayım. Kısacası ağların sembolik anlamı üzerinden bir şeyler anlatmaya çalışmaktayım. Konu bakımından bazen bir filozofun gözünden hayata bakış açısını yansıtmaya, bazen mültecilerin sorunlarını, bazen psikolojik-ruhsal bir durumu irdelemeye ve son serimde genellikle kadınların yaşamış oldukları fiziksel ve psikolojik baskı, taciz, şiddet, depresyon, kız çocuklarının okutulmayarak cahil bırakıldığı benzeri sorunları işlemekteyim.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.