“ENGELLİYİM, ENGEL TANIMAM”PROJESİ BAŞLIYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile T.C. Kalkınma Bakanlığı SODES(Sosyal Destek Programı)  ve Hatay Valiliği tarafından finanse edilen “ENGELLİYİM, ENGEL TANIMAM” projesinin açılış toplantısını gerçekleştirildi.

İskenderun Ramada Otelde düzenlenen toplantıya İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil  ve eşi Feray Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili ,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından proje ile bilgiler veren Nur Bahar Sakcı engelli bireylerin toplumlardaki gerçekliğinin yadsınamaz olduğunuzu belirterek,”Ülkemizde devlet politikası bağlamında engellilere tanınan hakların Cumhuriyet dönemi itibariyle geliştirilmeye başlandığı görülmektedir“dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Hatay Valiliğine sunulan ve Bakanlıkça uygulanması uygun görülen 2017-31-182 nolu ile  “Engelliyim, Engel Tanımam “ projemiz ile Engelli bireylerimize halı/kilim, ahşap ve süs çalı yetiştiriciliği bölümlerinden oluşan engelsiz atölye Mayıs ayı içerisinde hizmete açılacaktır.  Engelsiz atölyemizde düzenlenecek mesleki eğitimlerle engelli bireylerimizin istihdam edilebilirlikleri arttırılacak ve sosyo ekonomik yönden gelişmelerini sağlanacaktır.   Engelsiz atölyemiz İskenderun da yaşayan tüm engelli bireylerimize yıl içinde sürekli hizmet sunacaktır “diye konuştu.

Daha sonra proje hakkında bir sunum yapan proje koordinatörlerinden Emine Gül ise  “İskenderun belediyesi olarak engelli bireylerimizin sorunlarının farkında olup, sorunları gidermeye yönelik çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından proje ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.