MİLLETVEKİLİ DUDU: “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” DİYEN TÜRKLER TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Çanakkale Geçilmez” sözünün destansı bir savaşla tarihe geçtiği Çanakkale Savaşı’nın büyük ve onurlu Türk ulusunun zaferi, tarihi şahlanışı ve varoluş mücadelesi olduğunu vurgulayarak, “Burada gösterilen ulusal birlik ve direncin günümüzde yaşanan sürece de ilham olmasını diliyorum” dedi.

Dudu, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin önemine işaret etti.

Bu savaşta elde edilen başarı ile stratejik öneme sahip Boğazlar’ın Türk hâkimiyetinde kaldığına vurgu yapan Dudu, 1. Dünya Savaşı’nın en çetin ve kanlı muharebesi olan Çanakkale’de Türklerin destansı bir direniş gösterdiğini kaydetti.

Dudu, şöyle devam etti:

“Askeri stratejik zekâsını Çanakkale’de gösteren Mustafa Kemal Atatürk, ‘Anafartalar Kahramanı’ unvanıyla Kurtuluş Savaşı’nda göstereceği başarının işaretlerini vermiştir.

Yüzbinlerce şehit verdiğimiz Çanakkale Savaşları, Türk tarihi için değil, dünya tarihi için de dönüm noktalarından birini oluşturmuştur. Şu an 21. Yüzyılda Ortadoğu’da en barbar katliamların yaşandığı bir dönemden yüzyıl önce Çanakkale’de Türkler,  savaşırken bile kaybetmediği insani değerleriyle işgal güçlerine insanlık dersi de vermiştir.

Seddülbahir, Gelibolu, Arıburnu Anafartalar ve Conkbayırı’nda bedensel sınırları zorlayarak düşmana meydan okuyan Mehmetçiğimiz, şairimizin dediği gibi Çanakkale’de Türklere özgürlük zevkini tattırmıştır.

Kurtuluş Savaşı’nın adeta ilk adımı olan Çanakkale Zaferi’nin mimarı olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, özgürlük ve birlik meşalesinin ülkemizde sonsuza kadar yanmasını, burada gösterilen direnç, onur ve mücadele azminin bugüne de ışık tutmasını diliyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.