18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ ŞEHİTLERİ SAYGIYLA ANILDI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tarihin tanıklık ettiği en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin mimarları, şehadetlerinin 103. yıldönümünde saygı ve onurla anıldı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Hatay Valiliği tarafından şehitlikte düzenlenen programa Hatay Valisi Erdal Ata, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkan Vekili Ömer Dolar, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, il yöneticileri, STK temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Etkinlikleri kapsamında Payas ve tüm okul öğrencilerinin yoğun ilgisi ve katılımı ile 18 Mart Çanakkale Yürüyüşünüzü gerçekleştirdi

Sokollu Mehmet Paşa Külliyesinin önüne kadar süren yürüyüş şiir ve metinlerle son buldu. Belediye Başkanı Bekir Altan, öğrencilerin ve öğretmenlerin istek ve dileklerini de dinleyerek kısa bir söyleşide bulundu. 

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Çanakkale Zaferinin 102.yılı ile ilgili Şehitlerimizi Anma günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı. “Çanakkale’yi anlayamayan TÜRKİYE’Yİ anlayamaz. Çanakkale, Plevne sonrası ana topraklarımızdaki en büyük vatan savunması direnişidir’’ diyen Başkan Yavuz Mesajında şunları söyledi; “Çanakkale ruhunu anlayamayan; Milleti de, Milliyeti de, Milliyetçiliği de anlayamaz. Çanakkale’deki dayanışma azmini fedakârlığı anlayamayan, bu ülkenin, bu milletin kardeşliğini de anlayamaz.”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.