İSTE’de Kadına Şiddete ‘HAYIR’ Konferansı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadına Yönelik Şiddet” konulu konferans düzenlendi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen programa, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansa konuşmacı olarak Sosyal Hizmet Uzmanı Fatma Burçin KARPUZ ve Psikolog Duygu DASTAR katıldı. Konferansa katılan konuşmacılara, katılımcı bayan personele ve bayan öğrencilere karanfil takdim edildi.

 

İlk konuşmacı olarak söz alan Fatma Burçin KARPUZ; kadına yönelik istismar ve şiddet örnekleri vererek, kadının toplumdaki yerini anlattı. Bu konuda eğitimin çok önemli olduğunu belirten KARPUZ; “Çocukken eğitime başlanılmalı ve ailenin bu eğitime önem vermesi gerekmektedir” dedi.

 

Konferansa katılan diğer konuşmacı Psikolog Duygu DASTAR ise; insan olmak, erkek olmak ve kadın olmak arasındaki farklılıklardan bahsetti. Kadının geldiği noktanın tarihsel gelişimi ve önemi üzerine konuşan DASTAR, kendini geliştirmiş ve topluma katkı sağlamış bilim kadınlarından örnekler vererek, insan hayatında maneviyatın öneminden, mutlu ve huzurlu olmanın yollarından bahsederek katılımcıları detaylı bir şekilde bilgilendirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.