ERZİNCAN BELEDİYE BAŞKANI BAŞSOY’DAN BAŞKAN KİMYECİ’Yİ ZİYARET

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Zeytindalı operasyonuna destek vermek amacıyla 5 otobüs ve 200 kişilik bir heyetle Hatay’a gelen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’yi makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, belediye hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Kimyeci konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “ Antakya’mız 600 kilometrekareden oluşan geniş bir alana sahip olarak, Hatay’ımızın en büyük ilçesi.

Göreve geldiğimizden itibaren kısa süre içerisinde hem yollarımızın ayağa kalkması, hem yeşil alanları çoğalttık hem de Kentsel Dönüşüm Projemizde şu anda %54 seviyesine geldik. Uzun Çarşı Sokak Sağlıklaştırma projemiz 1 Milyon TL bedelle hükümetimizin yatırım programına alındı. 30 Milyon TL Başlangıç ödeneği konuldu ve iki iş yerimizin cephesi örnek olarak iyileştirildi.

Sosyal Belediyecilik çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Evde Temizlik ve Evde Bakım hizmetimiz ile 65 yaş ve üzeri yaşlı vatandaşlarımızın evlerini temizliyoruz. Bugüne dek 16 bin kez evde temizlik hizmeti gerçekleştirdik. Şehrimizde bulunan 295 ibadethanemizde de temizlik hizmetlerimiz devam ediyor. 15 günde bir olacak şekilde temizlik hizmeti gerçekleştiriyoruz. Hanımlar Lokali’ni kurduk. Şehrimizin güzide yerlerinden birinde, hanımlara ücretsiz olarak ikramlarda bulunurken, spor, diyetisyen ve aile danışmanlığı hizmetimiz de hanımlar lokali bünyesinde ücretsiz olarak veriliyor.

Mübarek Ramazan ayında mobil sahne ve mobil mutfak aracılığı ile mahallelerimizde iftar sofraları kuruyoruz. Ayrıca gönül buluşmaları da gerçekleştirdik. Çorba evini hizmete sunduk. Zengin, fakir, esnaf, öğrenci her kesimden vatandaşımız sabahları sıcak bir çorba içerek güne başlıyor.

Bunun yanında Gençlik Merkezimizi kurduk. Kültür – Sanat, Müzik gibi çeşitli sanat dallarına yönelik kurs hizmetleri veriyoruz. Buna ilaveten Kardeşinle Sevgiyle Paylaş projemiz ile alan elin veren eli görmediği bir gönül köprüsü, hayır köprüsü kuruyoruz.

Yaşlılar Lokalini hizmete sunduk. Bununla beraber engelli kardeşlerimize yönelik akülü araç hediyelerimiz oldu, Otizmliler Sosyal Tesisi’mizi kurarak çalışmalarına imkan sunduk.

Yeşil alan çalışmalarımız kapsamında 70 yeni park yaptık. Şehrimizin yeşil alan miktarını % 135 arttırdık. Kentsel Dönüşüm Projemiz ile de 61 Milyon TL ayırdığımız ödeneğin yarısını kamulaştırma sürecinde kullandık, kalan yarısını da peyder pey kullanarak kamulaştırma sürecini sürdürüyoruz.

Sizlere şehrimize yapmış olduğunuz bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Erzincan ilimizde başarıyla yürüttüğünüz teknik ve sosyal belediyecilik çalışmalarınızı yürekten kutluyorum.”

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ziyarette yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; “ Öncelikle bizleri ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Biz bugün Erzincan’dan 200 kişilik bir ekip olarak bölgenize geldik. Şu anda otobüslerimiz ve ekipteki arkadaşlarımız Hassa’dalar. Sizler İl Başkanlığı döneminden arkadaşımız, Belediye Başkanlığı dönemi arkadaşımızsınız, ziyaret etmeden gitmek istemedik. Ülkemizin gündeminde yer alan Afrin Harekatında mücadele eden Mehmetçiğimize Erzincanlı hemşeriler olarak, manevi destek vermek amacıyla Hassa’ya geldik. Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdiğimizi, her zaman devletimizin, milletimizin, askerimizin, polisimizin, yanında olduğumuzu Erzincan şehri olarak göstermek amacıyla bu organizasyonu yaptık. Ziyaretlerimizin ardından Erzincan’a geri döneceğiz.

Sizlere Antakya adına teşekkür ediyorum, çok kısa zamanda çok güzel işler yapmışsınız. Nezdinizde tüm çalışma arkadaşlarınıza başarılar diliyor, bizleri ağırladığınız için bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Antakya Belediye TV’nin de konuğu olan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak Zeytin Dalı Harekatına destek mesajları verdiler.

Ziyaretin sonunda Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a yöresel hediye ve kitap takdim etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.