BAŞKAN SAVAŞ EKONOMİ FORUMU’NDA HATAY’I ANLATTI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Akdeniz Ekonomi Forumu’na katılarak Hatay ekonomisine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Forumda, Orta Doğu’da yaşanan sıkıntılardan her anlamda olumsuz etkilenen Hatay’ın yerelden kalkınmasının sağlanmasına dair önemli adımlar atılmasına vesile olduklarının altını çizen Başkan Savaş, “Hatay’da demir çelik, filtre ve çimento fabrikalarının dışında gelir elde edilebilecek diğer alanları araştırdık. Hatay, yüzyıllardır birçok etnik unsura ev sahipliği yapmış, Asi Nehri ile dünyaya açılmış, dünyanın ilk olimpiyatlarına sahne olmuş bir şehirdir. Bunun yanı sıra 600’ün üzerinde yemek çeşidimiz var. Bunları dünyaya tanıtmak için çaba harcıyoruz.

EXPO 2021 için, Çin ve Avustralya ile yarıştık ve bu yarışı kazandık. Hatay’ı komşu ülkelerle ve illerle deniz yolu ile birbirine bağlamak amacıyla Hatay Deniz Otobüsü projemizi Meclisimizin onayına sunduk ve kabul edildi. İnşallah en yakın zaman da Mersin’e deniz otobüsü seferlerimizi başlatacağız” açıklamalarında bulundu.

250 KADIN ÇİFTÇİ HATAY’IN ÇİÇEKLERİNİ ÜRETİYOR

İhtiyaç sahibi kadınları tarıma yönlendirerek, Hatay’ın çiçeklerini 250 kadın çiftinin üretmesini sağladıklarını dile getiren Başkan Savaş, vatandaşların kalkınması için ellerinden gelen tüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

YÖRESEL ÜRÜNLER KURULAN KOOPERATİFLE DÜNYAYA ULAŞACAK

Kentin birbirinden güzel yöresel ürünlerini bir kooperatif aracılığıyla dünyaya tanıtmayı da hedeflediklerini belirten Başkan Savaş, kooperatifin kurulma aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ TARİHİ ESERLER EXPO 2021 ALANINDA KURULACAK ARKEOPARK’TA SERGİLENECEK

Başkan Savaş, Hatay’da sit alanı olmayan bir yerde yapılan battı çıktı çalışmaları esnasında bulunan ve büyük bir öneme sahip tarihi eserlerin ve mozaiklerin EXPO 2021’de kurulacak arkeoparkta sergileneceğini açıkladı. Hatay’ın yüzlerce endemik bitkiye sahip bir il olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, bu bitkileri de EXPO 2021’de sergileyip tanıtmak üzere kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.