TÜRKİYE LİSELER BİRLİĞİ AFRİN’E SELAM

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Afrin Hareketi, yani zeytin dalı hareketine Hatay’ın İskenderun ilçesinden selam gönderildi.

İskenderun Türkiye Liseler Birliği öncülüğünde gerçekleşen gençler Atatürk anıtı önünde büyük Türk Bayrağı açarak, Afrin’de Amerikan ve onun kara gücüm dediği PKK/PYD terör örgütlerine karşı savaşan Mehmetçiğe destek için alanda toplandılar.

Alana toplanan gençlere Türkiye Gençlik Birliği İskenderun Temsilcisi Erdem Demirtaş’da eyleme katılarak, liseli gençliğin eylemine destek verdi.

Liseli gençliğe halktan da destek geldi. Anıt alanına gelen insanlar liseli gençliğin eylemine destek vererek alkışladılar. Analar “Aferin’de bizim evlatlarımız Amerikan emperyalizmine karşı kahramanca direnmektedir. Anaların yüreği onlarla atmaktadır. Onlara güveniyoruz. Onların yanındayız. Liseli gençliğin bu duyarlılığını da takdir ediyoruz” dediler.

Atatürk anıtında büyük Türk Bayrağı açıldı ve Afrin’de savaşan Mehmetçiğe selam gönderdiler. Asker selamı vererek, her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler.

Türkiye Liseler Birliği İskenderun Temsilcisi Cem Çolakoğlu, bütün şehitlere selam gönderdiklerini ifade ederek “Bu gün kadar şehit olan ve Afrin’de şehit verdiğimiz asker ve polislerimize selam olsun. Biz burada Afrin’de emperyalizme karşı, teröre karşı savaşan askerlerimize selam göndermek için buradayız. Biz Afrin’de bölücülüğe karşı mücadele eden Askerlerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Bir kere daha vatan savaşı verenlerin yanında olduğumuzu ifade etmek için toplandık” dedi.

Türkiye İskenderun Liseler Birliği Yöneticisi İdil Eylül, de savaşan Türk Kadın Subaylarının bayramını kutladı. “Annelerimizin, yurt içi ve dışında çatışan kadın askerlerimizin, kadınlar gününü kutluyoruz. Buraya gelen kızlarımızın, buraya gelen emekçi analarımızın, öğretmenlerinizin emekçi kadınlar gününü kutluyoruz.

Hatay İskenderun’dan Türk-Amerikan savaşında Amerika’ya karşı savaşan askerlerimize bin selam olsun. “ dedi.

Türkiye Gençlik Birliği İskenderun Temsilcisi Erdem Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı hareketini desteklemek için alana geldiklerini belirten Demirtaş “Bu eylemi bütün Türkiye’ye Hatay, İskenderun’den mesaj göndermek için gerçekletirdik. Buradan tüm askerlerimize selam gönderiyoruz. Türkiye Gençlik Birliği ve Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği, dünyanın bütün gençlerini 17-23 Mart 2018 tarihlerinde, İstanbul ve Ankara’da yapacağımız  etkinlikleri  gençlerimize anlatıyoruz, yeniden gençliği bu etkinliklere katılmaya çağırıyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.