DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM; HATAY KARDEŞLİĞİN VE RENKLERİN BULUŞTUĞU KENT

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Hatay üzerinde yaratılmak istenen kötü algıya tepki gösterdi.
Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, gazetecilere yaptığı açıklamada, her fırsatta bazı güçlerin Hatay üzerinde oyun oynayarak, huzursuzluk çıkarılmak istendiğine dikkati çekti.
Hatay’ın Türkiye’nin en güvenli bölgelerin başında geldiğini belirten Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, şöyle konuştu:
“Sürekli olarak Hatay’da savaş ortamı varmış gibi bir algı yaratılmak isteniyor. Turizm, kültür ve medeniyetlerin beşiği olan şehrimizin enlerine bir de hoşgörüyü eklersek, bu kadar güzelliği bir arada yaşayan başka bir şehir bulamazsınız. Hatay kardeşliğin ve renklerin buluştuğu bir kent. Burada yaşanan birlikteliği hiçbir güç yıkamaz. Sürekli Hatay’da savaş ortamı varmış gibi algı operasyonu yapan bazı dış güçler, şehrimizin gelişimine engel olmaya çalışmaktalar. ‘Savaş var’ algısı artık işe yaramıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, Hatay’da tesis edilen kardeşliği yıkamayacaklardır.”
HATAY HER DAİM MEHMETÇİĞİN YANINDA
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 20 Ocak 2018 tarihinden itibaren başarıyla gerçekleştirdiği “Afrin Zeytin Dalı” operasyonu ile ilgili de konuşan Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, “Hatay her daim devletinin ve askerinin yanında olmuştur. Teröristlerin bölgemizde oluşturmak istedikleri sınır hattına taviz vermemiz zaten beklenemezdi. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde başlatılan bu operasyon ülkemizin huzuru ve bekası için yapılmaktadır. Bunu anlamayanlar, bu ülkeye ihanet içerisindeler. Hatay olarak her zaman Mehmetçiğimizin yanındayız. Zaten daha ilk günden Afrin’e giden Mehmetçiğimize gösterilen sevgi ve ilgi bunu göstermiştir. Kadınlarımız evlerinde yaptıkları yöresel yemekler, tatlılar ile adeta Mehmetçiği evlatları gibi bağrına basmıştır. Ülke genelinden gelen yardım ve desteklerde bizim milletçe zor günde birbirimize nasıl bağlandığımızı, bir araya gelerek bütünleştiğimizi göstermiştir” diye sözlerini tamamladı.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.