Tunceliler Derneği: “Etkili ve yetkili bir Belediye Başkanlığı yapacağınıza inanıyoruz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bozdoğan: “Belediyecilik biz  sosyal demokratların işidir”

CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Bülent Bozdoğan, Tunceliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı Bozdoğan ve ekibine teşekkür eden Dernek Başkanı Derviş Açıkgöz, CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Bülent Bozdoğan’a adaylık çalışmasında başarılar diledi.

1999-2004 yılları arasında İskenderun Belediye Meclisinde Bülent Bozdoğan ile birlikte görev yaptıklarını anlatanTunceliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Derviş Açıkgöz, o dönemde Bozdoğan’ın CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yaptığını anımsatarak “Başkanım” diyerek hitap etmek istediğini söyledi.

“Tecrübelerine inanıyoruz”

Meclis üyeliği döneminde A. Bülent Bozdoğan’ın Grup Başkan Vekilliği görevini etkili bir şekilde ifade ettiğini belirterek A.Bülent Bozdoğan’ın adaylığının CHP’ye yakışacağını ve destekleyeceklerini belirten Tunceliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Derviş Açıkgöz,  Bozdoğan’ın tecrübelerine inandığını, İskenderun Belediyesine Başkan olması halinde etkili ve yetkili bir Belediye Başkanlığı yapacağını ifade etti.

Başkan Açıkgöz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimde kimi aday gösterirse göstersin partinin göstereceği adaya da destek vereceklerini ifade ederek, CHP’nin İskenderun Belediyesi’ne alması için çalışacaklarını dile getirdi.

Ev sahipliklerinden dolayı Tunceliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Derviş Açıkgöz’e yönetim kuruluna ve üyelere teşekkür eden İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bozdoğan, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığını üst üste üç dönem yaptığını, o süreçte sanayicinin de desteğini alarak kitap dağıtımı başta olmak üzere, konferanslar, yazarların katılımlarıyla imza ve söyleşi düzenlediklerini, sosyal ve kültürel birçok projelere imza attıklarını anlattı.

Belediyecilik hizmetlerinin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını vurgulayan A. Bülent Bozdoğan, Belediyecilikte; sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerin çok önemli olduğunu, belediyecilik hizmetlerinde bunların ön plana geldiği görüşlerini paylaştı.

“Belediyecilik sosyal demokratların işidir”

Türkiye’de belediyecilik hizmetlerinin yapıldığı örnek belediyelere işaret eden Ahmet Bülent Bozdoğan, “Belediyecilik sosyal demokratların işidir” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Spor bir toplum için çok önemli ekonomik canlılıktır. Bu gün İskenderun’a bakıyoruz. Bir futbol takımımız bile yok. Bir şehrin ekonomisi, şehrin futbol takımı ile aynı ligdedir. Bu gün liglere bakıyoruz. İskenderun’un bir takımı bile yok” diye konuşan Ahmet Bülent Bozdoğan, “Bir belediye başkanı kenti sivil toplum kuruluşları ile yönetmelidir. İzmir, Eskişehir örneklerini hepimiz biliyoruz.  Celal Doğan döneminde Gaziantep’te sosyal belediyecilik anlamında çok güzel örnek çalışmalar yaptılar. Belediyecilik eğitim, sosyal, kültür ve spor alanlarında da etkili olmaktır.”

“Birimiz hepimizden akıllı değiliz”

Bozdoğan, bir Belediye Başkanının en büyük önemi örgütüne vermesi gerektiğini, partisini güçlendirmek gerektiği anlayışını taşıdığını belirterek “sosyal belediyecilik bizim işimizdir” dedi.

Eğitim ve kültür hizmetlerinin önemine değinen İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bozdoğan, konuşmasının devamında; “Beşikten Mezara Kadar hepimizin eğitime, aklı fikre ihtiyacı var. Hepimiz birimizden daha akıllıyız. Hepimizin birbirimize ihtiyacımız var. Sivil toplum kuruluşları bir toplumun önemli dinamikleridir. Belediyecilikte sosyal yönetim anlayışı ön plandadır. Hep beraber bu kenti yönetmeye talibiz. İnsanların poşet poşet yiyeceklerle, kömürle gözlerini bağlamak değil, onlara onurlu bir şekilde kazanmayı, kazançlarıyla da harcamalarını gönüllerince yapmalarını anlatmak ve öğretmek gerekir” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.