Kadının gücünü hayatın her alanına eşit katmalıyız”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Kurultay Delegesi Dr. Yılmaz Şahutoğlu Kadınların gücünü hayatın her alanına eşit katmak gerektiğini ifade ederek “Türkiye’yi kapana sıkıştıran politikaların ancak kadınların direnişi ile durdurabileceği inancındayım” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Kurultay Delegesi Dr. Şahutoğlu, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı temsil eden kadınların, zarafetleri ve nezaketleri ile toplumun denge unsurunu oluşturduğunu söyledi.

CHP’li Dr. Şahutoğlu, Kadınların her şeyden önce bir ana olarak, geleceğin teminatı olan evlatları ahlak, edep ve terbiye dâhilinde yetiştirerek topluma faydalı birer fert olmaları yolunda gösterdikleri gayret ve fedakârlığın her şeyin üstünde ve takdire şayan olduğunu vurguladı.

Ülke kadınlarının toplum içinde daha saygın bir yer kazanması, eğitim, öğrenim meslek edinme ve çalışma haklarına sahip olması dünyadaki çoğu ülkelerden daha önce sağlandığını hatırlatan Dr. Şahutoğlu “Cumhuriyetimizin kadınlarımıza tanıdığı haklardan yararlanarak kadınlarımızın siyasi, sosyal ve kültürel hayatta katılımcı üretken bireyler olarak var olmaları yalnızca onların değil tüm toplumun görevidir. Kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili daha fazla çaba göstermemiz gerekmektedir” diye konuştu.

Kız çocuklarının eğitimine verilen önem ve yapılan yatırımın, yarının güçlü toplumu ve üretken ekonomisini mümkün kılacağına vurgu yapan CHP’li Dr. Şahutoğlu “Çalışma yaşamı başta olmak üzere her alanda çeşitlilik önemli çünkü farklılıklar engel değil, başarı demek. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma yaşamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyorum. Siyasetin kadınların potansiyeline, enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var. Kadınların gücünü hayatın her alanına eşit katmalıyız. Türkiye’yi kapana sıkıştıran politikaların ancak kadınların direnişi ile durdurabileceği inancındayım. Kadının erkekle tam eşit ve özgür olduğu bir Türkiye mümkündür. Bu hedefte kadınlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

CHP’li Şahutoğlu Toplum içinde ve çalışma hayatında Türk kadınının kendi varlığını daha çok hissettirmesi dileğinde bulunarak şunları kaydetti: “Desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren ve bizi biz yapma yolunda yüklendikleri sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakâr kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.