‘Ezanı güzel okuma hizmet içi eğitim kursu’

Published on:  /   Yorum yapılmamış

skenderun İlçe Müftülük binasında düzenlediği basın toplantısı ile ilçe müftülüğü tarafından 5 Mart Pazartesi günü başlatılan ‘Ezanı güzel okuma hizmet içi eğitim kursu’ hakkında bilgiler verdi.

Düzenlediği basın toplantısında sözlerine ilk olara bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Müftü Taştan, “Umarım bugün ve bundan sonraki her günler, hanımlarımız için kavgasız, dayaksız, hakaretsiz geçen günlere dönüşür. Esas itibariyle müftülük olarak dinimizin hanımlarla ilgili esaslarını her seferinde toplumla paylaşıyoruz. Ama müftülük olarak, bu işin muhatabı olan erkekleri biraz daha ikna etmekte yarar olduğunu düşünüyoruz. Genelde düzenlediğimiz konferansları hanımlara yönelik yapıyoruz, ama işin doğrusu bu meselenin erkeklerle konuşulması yönünde olduğunu düşünüyoruz. Çünkü biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Herkes insanca yaşasın, insan gibi yaşasın” dedi.
Halkımızın dini hayatına rehberlik eden cami görevlilerinin; musiki kabiliyetlerini geliştirerek ezan, kamet ve salâ okuyuşlarını daha iyi seviyeye getirmek adına ‘Ezanı güzel okuma hizmet içi eğitim kursunu’ açtıklarını dile getiren Taştan, “İskenderun’da göreve başladığımız günden buyana hizmetin daha verimli, daha kaliteli olması için çok çalışmalar yaptık. Özellikle personelimizle birlikte beşin üzerinde hizmet içi kurslar düzenledik. Bugünlerde daha ziyade ihtiyaçtan kaynaklanan müezzin kadrosundaki arkadaşlarımıza Şair İslam’dan birisi olan ‘Ezan-ı Muhammedi’nin, ‘Hurufata ve Makamata’ daha uygun bir şekilde okunmasını sağlamak amacıyla Mart ayı içerisinde dört haftalık 80 saatlik ‘Ezanı güzel okuma hizmet içi eğitim kursunu’ düzenledik. Kursumuz 5 Mart Pazartesi günü başladı. Öğretici olarak Hatay Müftülüğümüzden Şube Müdürü olarak emekli olan Faruk Yaldız hocamız kursumuzu vermekte. Faruk hocamız musikiden çok iyi anlayan, makamatı çok iyi bilen ve birkaç enstrüman çalabilen bir ağabeyimiz. Kendisi emekli olmasına rağmen, bizi kırmayıp müezzinlerimize kursumuzu veriyor. Umarım daha güzel sesler tarafından daha güzel makamlarda ezanımız okunur. İnsanlarımız ezan okunurken ve dinlerken zevk alırlar. Ezan onları camiye getirir. İskenderun bu açıdan çok şanslı bir ilçe. Çünkü böyle kursların verilişi nadir olur. Bu kursu tertip ettiğimiz için mutluyuz. Başarıyla ve hayırlarla sonlanmasını diliyorum” diye açıklamada bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.