Kadına şiddet her geçengün artıyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kadın Platformu Adına Belgin Ayrancı, yaptığı yazılı açıklamada kadınlara yönelik şiddetin her boyutu ile her geçen gün biraz daha arttığına işaret ederek “Platform olarak Medine Kara’nın intiharı aydınlatılıncaya kadar davanın takipçisi olacağız. Her gün bir kadın cinayetiyle uyanmayacağız. Örgütlü gücümüzle kadın cinayetlerini durduracağız” ifadelerine yer verdi.

Kadınların hayatının her günü şiddetle başlar olduğuna işaret eden Ayrancı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“ Gün geçmiyor ki cinayet, taciz, tecavüz, çocuk istismarı yaşanmasın. Yasalarla desteklenen önü açılan şiddet her geçen gün artarak devam ediyor.
Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır defalarca dile getirdik. Kadınlarla erkekler arası fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil olarak önlem alınması gerektiğini belirttik. Ancak yetkili olan tüm kurumların kadına yönelik şiddete karşı üç maymunu oynaması ve caydırıcı önlemleri almaması her gün bu şiddet sarmalını büyütmektedir. Öyleki şiddete maruz kaldığını defalarca şikâyetleriyle ifade eden ve önlemalınmasını isteyen kadınlar teker teker aramızdan koparılıyor.

Geçtiğimiz aylarda Dörtyol da eşi tarafından sistematik şiddete maruz kalan Medine Kara intihar etti. Otopside vücudunun birçok yerinde darp izi olmasına ve öncesinde şikâyetlerine rağmen basit bir intihar vakası gibi algı yaratılarak olay kapatılmıştır. Yetkililerin olayı kadının aleyhine çarçabuk kapatması,  bölgemizde yaşanan şiddet olaylarında teşviki arttırmaktadır. Medine Kara davası yeniden açılmalı, olay aydınlatılmalıdır. Koca şüpheli olarak görülmeli ve detaylı otopsi yapılmalıdır.

Bizler İskenderun Kadın Platformu olarak erkeklerin kadınları katletmesine, devletin koyduğu yasalarla erkekleri korumasına, hayatın her noktasında olan kadınların aramızdan ayrılmasına izin vermeyeceğiz. Platform olarak Medine Kara’nın intiharı aydınlatılıncaya kadar davanın takipçisi olacağız. Her gün bir kadın cinayetiyle uyanmayacağız. Örgütlü gücümüzle kadın cinayetlerini durduracağız.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.