İÇKD ve STK’lar dikkat çekti: Ziraat Bahçesi Korunmalı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ziraat Bahçesi yeşil alan kalsın

Sağlık Bakanlığına devredildiği söylenen Ziraat Bahçesi’ne hastane yapımının sağlıklı bir karar olmadığı görüşünden yola çıkarak İskenderun Çevre Koruma Derneği’nın öncülüğünde kentteki çevreye duyarlı sivil toplum kuruluşlarıyla Ziraat Bahçesinde kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirmek amacıyla bir kahvaltı programı düzenlendi.

Sivil Toplum Kuruluşları, sendika temsilcileri, aileler ve halkın katılımıyla geçen Pazar sabahı Ziraat Bahçesinde gerçekleştirilen kahvaltı programına CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, CHP Kadın Kolları Başkanı Dr. Muhsine Korkmaz ve partililer de katıldı.

Ziraat Bahçesinin kentteki tek büyük yeşil alan olduğunu söyleyen çevreciler, Ziraat Bahçesinin hâlihazırda doğal bir hastane görevi gördüğünü ve bu nedenle bu doğallığın korunması gerektiği görüşünü dile getirdiler.

Daha sonra bir açıklama yapan İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, tüm kent halkının bu mücadelenin içinde yer alması gerektiğini ifade ederek; “Meslek odaları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sendika başkanları ve temsilcileri ve bizi seven dostlarımız, arkadaşlarımız hepimiz buradayız. Neden buradayız? Sürdürülebilir bir gelecek için yeşil alanların bozulmaması ve bu bütünlüğün kaybolmaması açısından… Biliyorsunuz İskenderun Belediyesi kent imar planında kent parkı olarak, yeşil alan olarak görülen Ziraat bahçesi ile ilgili bir hastane projesi var. Bu hastane projesi ile ilgili olarak ilgililerden, yetkililerden yeterince açıklama geldi, kamuoyunda bizi bilgilendirdiler.

Bizde iki tane büyük toplantı yaptık, olayın özünü anlamaya çalıştık. Sonra bileşenlerimizle birlikte bu mücadelenin daha farklı bir boyutta sürdürülebilmesi için bugün buradayız. Bir kahvaltı organizasyonu planladık. Amacımız farkındalık yaratmaktı, bu bölgeye yeşil alana sahip çıkmaktı. Bundan sonra şunu planlıyoruz, bir basın açıklamamız tekrar olacak. Sizlerle birlikte tekrar devam edeceğiz.

Bundan sonraki süreçte sizleri bir basın açıklamasına davet edeceğiz. Daha sonra tekrar toplantılarımız olacak. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Burası biz dedik ki halihazırda nefes alan, yaşayan, doğal bir hastane. Bu hastaneyi lütfen bozmayalım, bu oksijen deposunun lütfen bozmayalım. Buraya bina veya bir betonlaşma işine girişmeyelim. Çünkü süreç nasıl işleyecek biz de bilmiyoruz, yetkililerin vermiş olduğu bilgilere dayanarak. Sadece bildiğimiz şu, şu anda; Sağlık Bakanlığı’na devri, tahsis işleminin gerçekleştiğini biliyoruz. Fakat biliyoruz ki biz de, bu termik santral mücadelesi içinde böyle, nükleere karşı olan mücadelede de böyle, bu bölgede yaşayan halk, bu bölgede nefes alan insanlar, eğer bu mücadeleye baş koyarlarsa, bu mücadeleyi bırakmazlarsa hiçbir amacına ulaşmaz, yani yapılmak istenen amacına ulaşmaz diye düşünüyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.