Tosyalı Kardeşler “Milyarderler” listesinde ilk 30’da

Published on:  /   Yorum yapılmamış

En zengin 100 türk’ün sıralandığı “Forbes 100”de dokuzu yeni, toplam 40 dolar milyarderi var. Ayrıca toplam servet ilk kez 120 milyar doları aşarak rekor kırdığı listede bölgemizin başarılı sanayicileri Fuat-Ayhan-Fatih Tosyalı kardeşler ilk 30’da.

Türkiye’nin en zengin listesinde ilk 30’a giren Tossyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Tosyalı ve Fatih Tosyalı’nın 2017’de 550 milyon dolarlık servetinin, 2018 itibariyle %100 arttığı gözlendi. Forbes dergisinin en zenginler listesinde 25. Sıradaki işadamı Fuat Tosyalı’nın servetinin 1 milyar 400 milyona, 28’inci sarada yer alan Ayhan Tosyalı ile Fatih Tosyalı’nın da 550 milyonluk serveti de 1 milyar 300 milyon dolar olarak kaydedildi.

Tosyalı Holding’in patronları Fuat-Ayhan-Fatih Tosyalı kardeşler ise bu yıl kazandıkları “milyarder” unvanını daha çok yurt dışındaki işlerine ve yatırımlara borçlu.

Listede 40 dolar milyarderi var

FORBES Türkiye’den yapılan açıklamaya göre derginin bu yıl 13’üncü kez hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 40 dolar milyarderi bulunuyor. Dolar milyarderleri arasına geçen yıla göre 9 kişi eklenirken, milyarderlerin toplam serveti ise 72,4 milyar dolara yükseldi.

Bu yıl 21 kadının yer aldığı listede, geçen yıl beş olan kadın milyarder sayısı ise altıya yükseldi. Kadınların toplam servet içindeki payı yüzde 17,6 olarak kaydedildi.

Forbes 100’de servetinin tamamını yurt dışındaki girişimlerinden elde eden milyarderlerin hem sayıları hem de servet rakamları arttı. ABD’de kurduğu yoğurt markası Chobani ile listede yer alan Hamdi Ulukaya’nın serveti 1,8 milyar dolara yükseldi.

ABD’de kurdukları Sierra Nevada Corporation ile NASA’nın uzay istasyonuna kargo taşıyan Eren ve Fatih Özmen çifti, 1,5’er milyar dolarlık servetle (toplam 3 milyar dolar) ilk kez listenin milyarderler ligine yükselmiş oldular.

  • İŞTE EN ZENGİN TÜRKLER LİSTESİ

    1- MURAT ÜLKER, Yıldız Holding 
    2- ERMAN ILICAK, Rönesans Holding
    3- HÜSNÜ ÖZYEĞİN, Fiba Holding
    4- OSMAN KİBAR, Samumed
    5- MUSTAFA KÜÇÜK, LC Waikiki
    6- SEMAHAT ARSEL, Koç Holding
    7- RAHMİ KOÇ Koç Holding
    8- ŞARIK TARA Enka İnşaat
    9- FERİT ŞAHENK Doğuş Holding
    10- FİLİZ ŞAHENK Doğuş Holding

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.