SP: “BUGÜN ERBAKAN HOCA’YI DAHA İYİ ANLIYORUZ”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE HERKES, SAADET KİMİ GÖSTERECEK DİYE BAKIYOR

 Saadet Partisi Defne İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi Yapıldı

Tek listeyle girilen seçimde Mehmet Aydoğan tekrar ilçe başkanı seçildi.

Kongreye Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay’da bazı STK Temsilcileri ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü Vefatının yıldönümünde Erbakan Hoca’yı rahmetle yâd ettiklerini belirterek, bugün yaşananlara baktığımızda Erbakan Hoca’yı daha iyi anlıyoruz” dedi.

Sürücü, “Erbakan Hoca, zalimlerin Suriye’yi karıştırma planlarından o zaman bahsederdi. Görüldüğü gibi bugün zülüm almış başını gidiyor. Suriye’de sekiz senedir yaşanan bir zulüm var ve altı bölgesini dünyanın altı ülkesi her gün bombalıyor. Burada yaşananların temelinde güçlü olanların kendi menfaatleri çerçevesinde biz güçlüyüz istediğimiz yaparız diyorlar. Diğerleri açlık, sefalet, fakirlik, köle gibi yaşayacak, bugün yapılan bu. Böyle bir dünya olamaz, adalet bu değil, bunun karşısında direnen, bunun karşısında güç ortaya koyan bir kuruluş var, o da Milli Görüş’tür. Onun dışındakiler bu pastadan pay kapmaya çalışıyor. Bugün Suriye’de oynana oyun budur. Pastadan pay kapma ve güç yarışını öne çıkarma mücadelesidir.

BİZİM DERDİMİZ SİYASETTE BİR YER KAPMA OLSAYDI BUGÜN HİÇ BİRİMİZ BURADA OLMAZDIK

Kim daha güçlü değil, kim haklı ona bakmamız gerekir. Onun için rahmetli Erbakan hoca ‘yaşanabilir bir dünya’ diyordu ve D-8’i kurdu.  İşte bizim Milli Görüş’ün baktığı pencere budur. Erbakan Hoca’nın bize bıraktığı bakış açısı bu. Bizim derdimiz bu, eğer derdimiz siyasette bir yer kapma olsaydı bugün hiç birimiz burada olmazdık. Bu salonda değil, başka salonlarda daha kalabalıkların içerisinde olurduk. O yüzden biz şimdiye kadar istikametimizi bozmadığımız gibi inşallah bundan sonrada son nefesimize kadar istikametimizi bozmadan gitmek nasip olur” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan da konuşmasında,  Önemli bir dönemde olduğumuzu belirterek şunları söyledi;

SAADET PARTİSİ, GÜNDEMİ BELİRLEYEN KONUMA GELDİ

Saadet Partimiz, abartmadan söylüyorum kurulduğu 17 yıldan beridir Türkiye’de ilk defa ülke gündemini belirleyen ve bu kadar dikkatleri üzerine çeken konumda oldu.  Oyu yükselişte olan bir parti olarak herkes Saadet’in tavrını merak ediyor. Anket şirketlerinden de Saadet Partisi’nin kilit parti rolünde, büyük kitleyi etkileyecek potansiyele sahip olduğu ifade ediliyor.

Yine haberlerde, köşe yazılarında görüyorsunuz, farklı gazetede yazan bir hanım gazeteci diyor ki; “Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun yarattığı rüzgâra bakın! Neden herkes Karamollaoğlu’nu konuşuyor biliyor musunuz? Ezber bozduğu, siyasi geçmişine rağmen karşı mahalleye empati yaptığı, ortak paydalarda buluşmayı vaat ettiği için. Bu tavır topluma bir ilaç gibi geliyor. Diğer muhalefet liderleri ise bu kafada değil. Bırakın kucaklamayı, karşı mahalleyle konuşma gayreti bile yok”

Genel başkanımız, bilge tavrı ile dikkatleri üzerine çekti. Toplumun tüm kesimlerinde müthiş destek görüyor. Ülkede siyaset mekanizmasının tüm aktörlüleri, acaba bu konuda Temel bey ne diyecek diye merakla bekliyor.

Yaptığı açıklamalar, tespitler, her bir cümlesiyle Türkiye’yi sarsıyor. Hamasi çıkışlar içerisinde değil, gayet ılımlı, hesaplı, kutuplaştırmadan kucaklayıcı konuşuyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE HERKES, SAADET KİMİ GÖSTERECEK DİYE BAKIYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Çalışkan, Herkes, Saadet kimi gösterecek diye bakıyor. Türkiye’nin dengesi Saadet’e göre kurulu vaziyete geldi.

Şimdi bize düşen görev ataleti atarak, dim dik durarak, daha aktif çalışarak genel başkanın ülke genelinde estirdiği bu rüzgâra destek vereceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Defne ilçe başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Aydoğan da yaptığı konuşmada; “Zor bir dönemde zor bir bölgede görev üstlendiklerini belirterek, tüm çalışmalarımız teşkilat disiplini çerçevesinde yürütmeye gayret ediyoruz” dedi.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Ege de güven tazeleyerek yeniden Defne İlçe Başkanlığına seçilen Mehmet Aydoğan’ı tebrik etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.