GIDACILAR BASRA’YA ÇIKARMA YAPACAK

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından, 10-12 Mart 2018 tarihleri arasında Basra/Irak’a yönelik Gıda Sektörel Ticaret Heyeti düzenlenecek.

Heyetin organizasyonunu gerçekleştiren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, yaptığı açıklamada Irak’ın gıda sektörümüzün en büyük pazarı olduğunun altını çizerek, 2017 yılında Irak’a 2,7 milyar dolarlık gıda ihracatı yapıldığını ve Irak’ın yaklaşık 11 milyar dolarlık toplam gıda ihracatımızdan %25 pay alarak ilk sırada yer aldığını vurguladı.

 

Yamanyılmaz, en önemli pazarımızdaki etkinliğimizi arttırmanın önemini dile getirerek “Bu amaç için ülkemizin gıda ihracatçıları ile Iraklı alıcıları buluşturmaya karar verdik ve çalışmalara başladık. Heyetimizi, nüfus olarak Irak’ın en büyük ikinci şehri ve Irak’ın tek liman kenti olan Basra’ya gerçekleştirmeye karar verdik. Basra’nın Irak içinde ayrı bir yer var. Bir ticaret şehri olan Basra,  ülkeye gelen ürünlerin Kerbela, Necef gibi şehirlere dağıtımının yapıldığı şehir. Gıda sektörümüz için büyük öneme sahip Irak’ın en önemli ticari şehirlerinden olan, büyük alıcıların bulunduğu Basra’da  tüm gıda sektörlerimize yönelik bir düzenleyeceğimiz ticaret heyetinde ihracatçılarımızı Irak’ın gıda ithalatçıları ile bir araya getirip ikili iş anlaşmaları yapmalarını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

10-12 Mart 2018 ülkemizin tüm gıda ihracatçılarının katılımını beklediklerini ifade eden Yamanyılmaz, en çok ihraç edilen ürün gruplarının hububat, kanatlı sektörü ve yağlı tohumlar, en çok ihraç edilen ilk 5 ürünün ise un, kanatlı eti, yumurta, ayçiçek yağı ve bisküvi ve gofret olduğunu belirterek, “Özellikle bu sektörlerin katılımını önemsiyoruz. Çok verimli geçeceğine inandığım bu heyete ülkemizden yoğun bir katılım bekliyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.