“Türkiye daima mağdura ve mazluma sahip olmuştur”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarih boyunca mağdur ve mazlumların yanında yer alan Türk liderleri gibi hareket ettiğini savundu.

Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyadaki haksızlıklara karşı en yüksek sesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkardığını belirterek, “Her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olan bir lidere sahibiz” dedi. Dünyada hiçbir ülkenin Türkiye kadar mağdura ve mazluma sahip çıkmadığına dikkati çeken Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, şöyle devam etti:
“Bugün ülkemizde Suriyeli, Irak, İran, Pakistan, Afganistan ve Türk devletlerinden olmak üzere dünyanın birçok yöresinde zulüm görmüş milyonlarca mazlum ve mağdur olmuş insanı misafir etmektedir. Tüm dünyanın sırtını döndüğü ve ülkesine kabul etmediği bir dönemde kucak açarak, bu insanlara sahip çıkan Türkiye güçlü ve lider bir ülke olduğunu göstermiştir. Batı dünyası her fırsatta dilinden düşürmediği insan hakları sözcüğü ile inandırıcılığını yitirmiştir ve savunduğu ilkeleri ihlal etmiştir. ,yaşanan katliamlara seyirci kalmıştır. Sözde medeni batılı devletler, katliamı gören Müslüman olunca sırtını dönerek, haçlı zihniyeti ile birleşmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bir Türk lideri gibi hareket ederek, ırkı, cinsi ve dini ne olursa olsun mağdur ve mazlumların yanında yer almış, tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir. Haksızlıklara da en yüksek sesi çıkararak, taraflı ve tarafsız herkesin sevgisini kazanmıştır.”
Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Afrin Zeytin Dalı Operasyonu ile yöneltilen eleştirilere katılmadığını belirterek, “Kimse kusura bakmasın bu operasyon sonuna kadar devam edecek. Dönüş yok, terör ya bitecek, ya bitecek. Terör örgütleri sınır hattımızda devlet kurmaya çalışıyor, dünyada hiçbir ülke böyle bir şeye müsaade etmez. Türkiye’de gerekeni yapıyor, yapmak da zorunda” diye sözlerini tamamladı.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.