Hatay Türkiye ekonomisinde ilk 10’da

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi  Erdal Ata, 29. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında makamında ziyaret etti. Hafta münasebetiyle 26 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 09.45’de gerçekleşen ziyarette bir değerlendirme yapan Vali Ata, vergi bilinci ile ilgili olarak tüm toplum katmanlarında farkındalık oluşturması için etkinlikler yapılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Vergi Haftası etkinliklerinin toplumda vergi ödeme bilinci oluşturmak olduğunu vurgulayan Vali Ata, ‘’Biz vatandaşlar olarak eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete her türlü altyapı hizmetlerini ve diğer kamusal hizmetleri haklı olarak devletten bekliyoruz. Devletin bu hizmetleri yerine getirebilmesi için vatandaşların vergisini aksatmadan, her kuruşunu ödemesi gerekir. Biz vergilerimizi eksiksiz ödeyelim ki bunun karşılığında devletten daha iyi kamu hizmeti beklemeye hakkımız olsun.’’ dedi.
-Hatay Ekonomisi 7. Sırada
“Hatay, devlet bütçesine yaptığı katkı itibariyle Türkiye genelinde 7. sırada yer alan, devlet hazinesine ciddi destek sağlayan bir ilimizdir.” Vergi dairelerinin kapılarında ‘Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır’ yazdığını hatırlatan Vali Ata  “Biz vatandaşlar vergimizi ödersek, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alırsak inanıyorum ki devletin vatandaşa sunacağı kamu hizmetlerinin hem kalitesi yükselecektir hem de belki bu sayede genel olarak vergi oranlarında bir düşme de sağlanabilecektir. Türkiye’de 81 ile baktığımız zaman vergi bakımından aşağı yukarı 10-11 tane ilin devletin tüm vergi yükünü çektiğini görüyoruz. Geri kalan illerimiz verdiği vergiden daha fazla kamu harcaması yapılan iller. Hatay, yapılan kamu harcamalarının üzerinde vergi ödeyen bir ilimiz. Yıllar itibariyle ortalamasına baktığımızda ilimiz genellikle Türkiye ekonomisinde ilk 10’un içinde yer alıyor. Ondan dolayı da ben Hataylı vatandaşlarımı gönülden kutluyorum. Temennim; onlar daha çok yatırım yapsınlar, daha çok istihdam alanları yaratsınlar, daha çok kazanıp daha çok vergi versinler.” şeklinde konuştu.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ise verginin toplumun tüm kesimine benimsetilmesi, vergi ödeme alışkanlıklarının arttırılması amacıyla her sene vergi haftası düzenlenmekte olduğunu belirterek  ‘’Bu sene de 26 Şubat-4 Mart tarihleri arasında 29. Vergi haftası etkinlikleri yapılacaktır. Hafta içerisinde kamuoyuna ve öğrencilere yönelik etkinliklerimiz olacaktır. Vergisini düzenli ve tam ödeyen mükelleflerimizi iş yerlerinde ziyaret edeceğiz. Uygulamaya yönelik varsa görüş ve önerileri dinleyip Bakanlığımıza ileteceğiz. Ayrıca öğrencilerimize yönelik bilgilendirici konuşmalar yapılması, şehit ve gazi ailelerini ziyaret edilmesi, kamuoyunun bilinçlendirilmesi amacıyla afiş, pankart asılması ve çalışanlara yönelik etkinlikler düzenleyeceğiz.’’ dedi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.