Hatay Valiliğinden Zeytin Dalı Operasyonu açıklaması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

22 Şubat 2018 günü yazılı basında;  “Zeytin Dalı’na Bir de Buradan Bakın” başlığı ile Mete Yarar imzası ile yayınlanan makalede “Keşke Zeytindalı Harekâtının koordinasyonunu üstlenen valilik makamı da diğer valiliklerin tecrübelerinden yararlanmış olsaydı” şeklinde ifadelere yer verilmesinin ardından Hatay Valiliğinden açıklama yapıldı.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
Konu ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
  1. Zeytindalı Harekâtı’nın koordinasyonundan sorumlu olan Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, 2011-2015 yılları arasında yani Suriye’de iç karışıklığın başladığı tarihlerden itibaren Gaziantep Valisi olarak görev yapmış, düzensiz göç ve bu konunun ilimize ve ülkemize etkileri konusunda önemli tecrübelere sahip bir kamu görevlisidir.
  2. Yapılacak küçük bir araştırma ile Gaziantep ilinde görev yaptığı dönemde Suriye’de yaşanan insanı dramdan kaçan mazlumlara yönelik olarak Devletimizin yaptığı hizmetlerin hemen hepsinin altında Vali Erdal Ata’nın imzasının olduğu görülecektir.
  3. Harekât başlamasından önce ve Harekâtın başlaması ile birlikte TSK tarafından talep edilen her husus Valilik Makamı tarafından ivedilikle koordine edilerek yerine getirilmiş, halen aynı hassasiyet ile yerine getirilmeye devam etmektedir. Bu husus Devlet büyüklerimizin ilimize ve Harekât Komuta Merkezi’ne yapmış oldukları ziyaretlerde memnuniyetle dile getirilmiştir.
  4. Bununla birlikte “Afrin Zeytindalı Harekâtı” ve  “Nüfus Hareketleri”ne bağlı olarak 26 hizmet grubu, 20 Ocak 2018 tarihinden itibaren Vali Erdal Ata’nın emriyle İl Afet Acil Durum Yönetim Merkezi’nde 7-24 çalışma esasıyla faaliyete geçirilmiştir.
  5. TSK tarafından 20 Ocak 2018 tarihinde terör örgütlerine yönelik Zeytindalı Harekâtı başlatılmadan önce, ilimiz sınırlarında ilk etapta 5 adet çadır kentin yapımına başlanmış ve 22 Ocak 2018 tarihi itibariyle bu 5 mekân kullanıma açılmıştır.
  6. Ayrıca ani düzensiz göç hareketlerine karşı Suriye ülkesi Kelbit(168 dönem üzerine) ve Kefer Losin(108 dönüm üzerine) bölgelerinde iki adet Kamp hazırlanarak Kızılay’a devri yapılmıştır.
  7. Cephede görev esnasında yaralanan ve tedavi amacıyla ilimiz hastanelerine sevki sağlanan gazilerimizin hastaneye intikali, ilk müdahalesi ve ihtiyaç halinde GATA’ya havayolu ile sevki, aynı Makamın koordinasyonu ile mümkün olmaktadır.
  8. Tüm bu konular ile güvenlik gerekçesi nedeniyle burada paylaşılamayan hususlar ile ilgili yapılan çalışmaların detayları, lüzumu halinde ilgili makamların izni çerçevesinde kamuoyu ile paylaşılabilecektir.
  9. Tüm bunların dışında terör örgütlerinin 20.01.2018 ile 03.02.2018 tarihleri arasında 72 adet roketli saldırısına maruz kalarak 5 sivil vatandaşını şehit vermiş, yine de tek yürek olmayı başarmış bir ilin idari makamı hakkında  söz konusu ithama hangi amaçla yer verildiği ile Mehmetçiğin cansiperane bir şekilde terör örgütleri ile mücadeleyi sürdürdüğü bu günlerde yazıdaki ifadenin kullanılmasının amacı anlaşılamamıştır.
  10. Öte yandan kendisinin eski bir TSK mensubu ve güvenlik uzmanı olarak hangi hususta aksaklık gördüğünü beyan etmesi halinde bu husus memnuniyetle ortadan kaldırılabilecek iken bunun yerine; bir kamu kurumu içerisinden görüntü alma talebi o an için karşılanamaması üzerine böyle bir ifadeye yer vermesi üzüntü ile karşılanmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.