HATAY KENT KONSEYİ KADIN DERNEKLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Kent Konseyi, 23 Şubat Cuma günü Hatay’da faaliyet yürüten kadın STK’lar ve kadın dernekleri ile  bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Kadına yönelik şiddet ve cinsiyetçi söylem unsurlarının masaya yatırıldığı toplantıda, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve sonrasında kadın hakları konusunda farkındalık yaratmak üzere gerçekleştirilecek ortak çalışma programları hazırlamak üzere kararlar alındı.

CİNSİYETÇİ SÖYLEM KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR

Toplumda yaygınlaşan ve şiddeti meşru kılan cinsiyetçi söylemi şiddetle kınayan dernek başkan ve üyeleri, eril tahakkümün ve ataerkil toplumsal düzenin her geçen gün kadınların hayatını tehdit eden boyutlara ulaştığına değindi.

Hatay Kent Konseyi üyeleri ve kadın derneği temsilcileri, toplumda ciddi tramvalara neden olan cinsiyetçi söylemin gündelik yaşamda insanların diline pelesenk olmasının neden olduğu sorunlara dikkat çekmek ve eril şiddetin önlenmesi noktasında toplumda farkındalık yaratacak etkinliklere imza atacak.

Toplantıda çocuğa yönelik cinsel istismarı da şiddetle kınayan dernek üyeleri, hem kadın hem de çocuğu hedef alan her türlü istismarın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine değindi.

Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, barış kenti Hatay’da kadın sorunlarına ilişkin uzun vadeli planlar ortaya koyan ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilecek faaliyetler hususunda görüş bildiren dernek üyelerine teşekkür ederek toplantıyı noktaladı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.