Akşener, Erdoğan’a “Bu ülkenin insanlarını ayrıştırma” diye seslendi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Hatay il başkanlığı binasını açmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay’a geldi.

Partisinin İskenderun İlçe binasının açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanını eleştirdi. Partisinin Şehit Pamir Caddesi üzerindeki parti binasının açılışında caddeye toplanan kalabalığa hitaben konuşam İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, konuşmasında “Gevezeliği bırak, Ciddi devlet adamlığı zırhını giy, dış politikada zik zak çizme, Rıza Zerrab için bu ülkeyi kurban ettin artık bundan vazgeç, senin geleceğin Türkiye’nin geleceği değildir, Senin Bekan Türkiye’nin bekası değil. Bu ikisini üst üste koyup bu ülkeyi ateşe atmaktan vazgeç. “Milli yerli ittifak kuruduk” deyip insanları, milli küresel, deyip, insanları gavur, milli, hain, gayrı müslüm gibi bu ülkenin insanlarını ayrıştırma” dedi.

Akşener, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bordo bereli üniformasıyla ağladığını görüp sahneye davet ettiği çocuğa sordu: “Türk bayrağı da cebinde… Şehit olursa bayrağı da inşallah örtecekler. Her şeye hazır. Değil mi?” şeklindeki sözlerini eleştirerek çocuklara bu tür yaklaşımlarda bulunmasının doğru olmadığını ifade etti.

Türkiye’nin üretmesini, işsizliğin ortadan kaldırılmasını ve tarım ile hayvancılığın geliştirilmesini istediklerini anlatan Akşener, “500 büyük sanayi tesisinin 10’unun bulunduğu Hatay’dayız ama ‘Hatay’ın en büyük sorunu nedir?’ diye baktığımızda işsizliğin birinci sorun olarak ortaya çıktığını gördük.”  dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla Hatay’a geldi. Akşener, harekata katılacak olan güvenlik birimlerinin bulunduğu İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi’ni ziyaret etmek istedi. Merkezde görevlendirme çalışmasının devam ettiği gerekçesiyle Akşener ve yanında bulunan yardımcısı Koray Aydın’a izin verilmedi. Akşener, bir süre sohbet ettiği kapıdaki görevli askerlere, “Sorun yok. Moral desteği için geldik, dert olmaya değil” diyerek merkezin önünden ayrıldı.

Hatay İl Başkanlığınında konuştu

Akşener, partisinin Hatay İl Başkanlığı açılışında yaptığı konuşmada, kentin farklılıkları kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ve sevgiye çevirdiğini belirtti. Türkiye’nin üretmesini, işsizliğin ortadan kaldırılmasını ve tarım ile hayvancılığın geliştirilmesini istediklerini anlatan Akşener, “500 büyük sanayi tesisinin 10’unun bulunduğu Hatay’dayız ama ‘Hatay’ın en büyük sorunu nedir?’ diye baktığımızda işsizliğin birinci sorun olarak ortaya çıktığını gördük” dedi. Hatay’ın yaralı bir kent olduğunu belirten Akşener, şunları söyledi: “Siz ki Hataylılar, farklılıkları enerjiye çeviren, sevgiye, kardeşliğe, üretime, birlikteliğe çeviren insanlarsınız. Aranızda Suriyeli göçmenler yaşıyor. Söyleyeceğimiz söz yok. Onun için konuşan, onun için barışan, onun için üreten, onun için koşan Türkiye diyoruz. Eğer Suriye meselesini Meclis’te konuşabilseydik, ortak kararlar alabilseydik, bugün Afrin’i, bugün Suriyeli göçmenleri konuşmuyor olabilirdik.”

Meral Akşener içeri alınmadı

Afrin’e gidecek güvenlik birimlerinin bulunduğu İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi’ni ziyaret etmek isteyen İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kapıdan geçmesine izin verilmedi. Akşener, bunun üzerine kapıdaki görevli askerlere sohbet ettikten sonra merkezden ayrıldı.

Buradaki törenin ardında Reyhanlı ilçesine geçen Akşener, roketli saldırılarda yaşamını yitiren 68 yaşındaki Ahmet Şanverdi, 17 yaşındaki Fatma Avlar ve 68 yaşındaki Rıfat Sinirli’nin ailelerini ziyaret etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.