ARSUZ’UN “EN”LERİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Hatay’ın EN’lerini düzenlediği gecede ödüllendirdi. Sevdası Arsuz Olanların Adresi temalı gece Lion King Otelde düzenlendi.

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği başkanı Hasan ARSLAN yaptığı açılış konuşmasında sevdası  Arsuz  olanların  adresi olan, Arsuz Turizm ve Kültür derneği  olarak kuruluşundan bu yana üzerimize düşen ve amacımıza uygun olan tüm faaliyetleri yaşama geçirdik.

Yaşayan insan hazinelerimizden aldığımız kültürümüzü genç kuşaklara aktarmak.  Yaşanılası Arsuz’umuzun  tarihi ve doğal güzelliklerini ülke kamuoyuna  yansıtma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Saygı değer  Arsuz Sevdalıları son çalışmamız olan 2017 yılının EN’lerini belirleme çalışmalarımız,

İlimizin güzide insanlarını yarış içinde görmek ya da tutmak amacı içinde olmadan çalışmalarımız sonlandı. Elbette bu ödüle layık bir çok yurttaşımızın olduğu bilincindeyiz.

Anketlere katılımın yoğun olması insanlarımızın duyarlılığının göstergesi olarak değerlendirildi. YILIN EN’LERİ belirleme çalışmalarımıza Telefon, sokak söyleşileriyle, e-posta ile katılım sağlayan duyarlı yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

Sonuçta 2017 yılının EN’leri kamuoyunca belirlendi. Geleneksel olarak yapılmaya devam edilecektir dedi.

Kamuoyunca  belirlenen Yılın Enleri ödül törenine Ak parti millet veki Orhan Karasayar, Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Şavaş, Arsuz Kaymakamı Musa SARI, Arsuz Belediye Başkanı vekili Sosyal işler müdürü Hüseyyin Yangın,  Ak parti ilçe başkanı Nadim TAN, CHP İlçe başkan Yardımcısı Eşref KARAYÜN, İyi Parti Başkan Yardımcısı Ali KARACİĞER, mahalle muhtarları, Sivil Toplum Örgütleri başkanları yanı sıra çok sayıda davetli ve ATK-Der üyeleri katıldı.

İşte 2017 Yılının Enleri

2017 yılı siyaset kategorisinde yılın EN’i  Ak Parti Mv. Orhan KARASAYAR

2017 yılı  Turizm Destekçisi kategorisinde yılın EN’i  Hatay BB Lütfü Savaş

2017 yılının bürokrat kategorisinde yılın EN’i Arsuz Kaymakam Musa SARI

2017 Yılı STK destekçisi kategorisinde yılın EN’i  Arsuz Bld. Bşk. Nazım CULHA

2017 Yılı haberci kategorisinde yılın EN’i   Ali YOLCU ( HRT Tv Ana Haber )

2017 Yılı  İş adamı kategorisinde EN’i İrfan KİRMİT 

2017 Yılı  genç iş adamı kategorisinde EN’i Nevzat KORKMAZ   

2017 Yılı  Spor kategorisinde EN’i Nevzat İNAN (Karaağaç Spor)

2017 Yılı  Girişimci kategorisinde EN’i Alper DAVUT (Davut Uçuş Okulu )

2017 yılının en başarılı iş kadını Selma YILMAZ ( Şampiyon FiltreYnt. Kr. Bşk.)

Ak Parti Mv. Orhan KARASAYAR ödül sonrası yaptığı açıklamada Teveccüh gösteren tüm halkımıza teşekkür ederken siyaseti Hatay’lı Hemşerilerimiz için hem kaymakamımız hem belediye başkanımızla beraber Arsuz’un hak ettiği yere gelmesi için Devlet yatırımlarını belirlemek ve hızlandırmak amacıyla var olan tüm gücümüzle Arsuz Devlet Hastanesi ile Arsuz Samandağ yolu için çalışmalarımız son evresinde inşallah ödeneği çıkan Arsuz Devlet Hastanesi ardından da  Arsuz Samandağ yolunu yatırım planına dahil ettik kısa sürede sonuçlanır.

 

Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş ödül sonrası yaptığı açıklamada, Tüm belediyelere eşit hizmet vermeyi hedeflediklerini Arsuz Samandağ yolunun projelendirilip Karayollarına havale edildiğini Hatsu ile Arsuz’un hem üst yapı çalışmaları hem de  içme suyu boru hatlarını yenileme çalışmlarının bittiği  ve alt yapı çalışmaları için Avrupa Bankasından kredinin beklendiğini belirteler  Arsuz’u  tanıtmaya çalışan Arsuz Turizm ve Kültür Derneğine ilçe sınırları içerisinde Arsuz’u tanıtmak için  4 adet bilbort tahsil edileceğinin sözünü verdi.

 

Arsuz Kaymakam Musa SARI ödül sonrası yaptığı açıklamada bu güne kadar bir çok STK ve Kurumdan plaketler aldığını ama ilk kez Halkın oyları ile bir ödüle layık olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederken Arsuz için gerekli olan hizmetlerin biran önce hayata girmesi için bürokratik çalışmalarımız devem erkenken desteklerinden dolayı Milletvekilimiz Orhan KARASAYAR’a teşekkür etti.

Etkinlik Semazen gösteri ardından gelen Afrin operasyonunda şehit düşen askerler için Folklor ve canlı müzik iptal edildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.