Bakkallar Odası’nda Çöloğlu yeniden başkan

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası, iki liste ile gerçekleşen Genel Kurul’da Mustafa Çöloğlu, güven tazeledi. Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Teksöz´ün divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, 1.121 üyeden seçimde 560 üye oy kullandı.

Çöloğlu, 449 oy alırken Başkan Adayı Velit Kanat 109 alarak saf dışı kaldı. İki oy da geçersiz sayıldı. Çöloğlu’nun listesindeki Hasan Şanlı, Beşir Dursun, Memet Akbaş, Münür Tultak, Sultan Süleyman Soylu, Caner Ömeroğlu, Mehmet Ali Başkara ve Ali Yaşar. Odanın denetim kurulu üyeliklerine de Mehmet Dağlıoğlu, Turhan Süt ve Okan Kasman Oda yönetimine seçildi.

Kongrede konuşan İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, “Şartların zor olduğunu biliyorum. Ama her şeye rağmen tüm üyelerimiz için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ancak, hiçbir konu dışarıdan bakıldığı kadar kolay değil. Kanunlar çerçevesinde bundan sonrada çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi. Çöloğlu, Asıl mücadelenin küçük olan ve günümüzde zor ve sıkıntılı süreç geçiren esnafın ayakta kalması olduğunu söyledi.

 

 

Türkiye Bakkallar Federasyonu Başkan Yardımcısı Sabit Özkeser de, hazırlığı süren bir düzenlemeye göre market ve AVM´lerin çalışma saatlerinin yeniden belirleneceğini, artık bakkalın yanına yeni bir bakkal açılmasına izin verilmeyeceği

 

ni, mahallelerdeki bakkal oranının sınırlanacağını ve bakkala yeni rakiplerin gelmesine izin verilmeyeceğini söyledi. HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ise esnafın sıkıntı ve sorunlarının giderilmesi için oda başkanları ve yöneticilerin gidermeye çalıştığını,her zaman esnafın yanında yer aldıklarını ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.